ALCOOLUL TRANSFORMĂ MATERIA CENUȘIE DIN CREIER, ÎN APĂ

Distribuie pe:

Alcoolul deshidratează, iar o băutură consumată cu regularitate va înlocui - la propriu! - în cutia craniană, materia cenușie cu apă. Așa dispare capacitatea de a judeca. De la cantități constante de bere, vin, ori tărie.

Dacă beți un pahar fără să-l asociați cu alimente, alcoolul va intra rapid în sânge, dar se va și elimina în același ritm. Un astfel de comportament este însă dăunător pentru creier.

Dr. Nelu Merliu, medic primar medicină internă: “La deshidratare medie apar creșteri ale frecvenței cardiace, poate să crească temperatura organismului, poate sa apară o scădere a cantității urinare.”

Totuși, un pahar de vin sau unul de bere înseamnă o cantitate mică de alcool, care poate fi metabolizată bine de către ambele sexe. Dar dacă o depășiți, ați descoperit metoda prin care vă micșorați cel mai complex organ.

Se numește sindrom abiotrofic cerebral și înseamnă că alcoolul va atrofiază creierul. Fenomenul este similar îmbătrânirii, dar se desfășoară mult mai rapid. Ce urmează? Fiind situat într-o structură fixă - cutia craniana - creierul nu își permite să lase spații libere.

Dr. Corneliu Toader, medic primar neurochirurg: “Spațiile acestea care rezultă din micșorarea creierului sunt umplute cu lichid cefalo-rahidian, lichidul conținut are 99.9% apă. Creierul evoluează în sensul scăderii lui în cantitate și a creșterii spațiilor lichidiene. Ne pierdem din memorie, din capacitatea gnostică, aceea de a face asocieri, de a judeca.”

Pentru că, la propriu, rămâne apă în cap, în loc de materie cenușie. Nu pierdeți doar din capacitățile intelectuale. De la creier pleacă vase de sânge către sinusuri. Acestea stau în tensiune dacă se constată micșorări ale dimensiunii creierului

Vorbim despre o urgență medicală și despre faptul că un consumator înrăit are, la 40-50 de ani, creierul unui vârstnic ce bate suta. (sursa - csid.ro)

Lasă un comentariu