SIMPOZION “SĂNĂTATEA PENTRU TOȚI ÎN SECOLUL XXI”, LA ȘCOALA POSTLICEALĂ SANITARĂ “DIMITRIE CANTEMIR” TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Școala Postliceală Sanitară “Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureș a organizat, joi, 5 decembrie 2019, cea de-a XIX-a ediție a Sesiunii de Comunicări Științifice pe Teme de Specialitate “Sănătatea pentru toți în secolul XXI”. Simpozionul a avut loc în clădirea Bibliotecii “Serafim Duicu”, reunind cadre didactice și elevi ai școlii, de la specializările Asistent medical generalist și Asistent medical de farmacie, din toți cei 3 ani de studiu.

Temele prezentate au vizat, printre altele, atât aspecte ale sistemului sanitar, cât și maladii cu incidență crescută în rândul populației. Lucrările elevilor anului I A, specializarea Asistent medical generalist, au avut parte de aprecierea juriului, cât și a publicului. Câteva din temele prezentate în cadrul simpozionului au fost: “Depresia - Boala secolului XXI” - a elevei Pásztohy Eszter, profesor coordonator ȘTEFAN MARIA, apoi lucrările coordonate de către domnul profesor HORGA LUCIAN: “Defectele sistemului sanitar” - Kardos Johanna, “Drogurile - abuz și dependență” - Hăbuc Dan Andrei și Proca Diana Mădălina; “Studiu în faza experimentală în tratarea Cancerului pulmonar” - Răchită Georgiana; “Factorii care influențează sănătatea - epilepsia și dieta ketogenică” - Boroș Marusia Ecaterina; “Bolile cardiovasculare” - Asztalos David.

Implicarea cadrelor didactice în pregătirea viitorilor asistenți medicali este foarte importantă, iar organizarea unor astfel de evenimente vor avea, cu siguranță, un impact pozitiv în dezvoltarea personală și profesională a celor care au ales să urmeze această meserie nobilă.

Și pentru că suntem în luna decembrie și se apropie Sărbătorile de iarnă, un cor format din elevi și profesori au încântat publicul cu interpretarea unor colinde și cântece populare.

De asemenea, a avut loc împodobirea unui brad cu ornamente tematice, legate de activitatea desfășurată de către asistenții medicali.

La final, după deliberarea juriului, a avut loc premierea lucrărilor.

Felicitări conducerii Școlii Postliceale Sanitare “Dimitrie Cantemir” Targu-Mureș pentru profesionalismul dovedit în organizarea simpozionului, precum și participanților pentru munca depusă în realizarea lucrărilor.

 

Lasă un comentariu