BRĂDUȚUL ECO

Distribuie pe:

“În plină criză climatică privim cu melancolie peste parcul gri visând la un Crăciun alb, cu zăpada până la genunchi, ca pe vremuri.

Cu toții simțim și știm că a sosit timpul pentru o schimbare radicală în viața noastră ca să evităm o catastrofă climatică potențial devastatoare pentru rasa umană, dar poate nu conștientizăm, că pe lângă legi și reglementări, și noi, ca indivizi, avem un impact major asupra mediului înconjurător.

Brăduțul ECO este catalizatorul schimbării unor paradigme, întrucât, în concepția generală, bradul este nelipsit de Crăciun, deși Crăciunul se întâmplă în sufletul nostru și în sânul familiei. Cum proiectăm noi aceste sentimente spre exterior, depinde de noi. Prin cumpărarea Pomului de Crăciun, susținem anual tăierea în masă a brazilor tineri care ar produce în viitor oxigen. Cei din pepiniere ajung la gropile de gunoi ori creșterea lor se întâmplă cu folosirea substanțelor sintetice dăunătoare. Este foarte bizar cum o tradiție, atât de adânc împământenită în suflet, contribuie atât de mult la un viitor sumbru.

Pe data de 8 decembrie, începând cu ora 12, la Cupola de sticlă din Cetatea Medievală, cetățenii vor putea vedea ce înseamnă un “brad ECO”, de exemplu unul construit din cărți sau unul făcut din crengi. Vom avea și decorațiuni în același stil și vom demonstra că de Crăciun se poate să avem o casă decorată de sezon din materiale naturale și/sau reciclate, fără să lăsăm în urma noastră ceva de-vastator. Totodată, publicul care susține inițiativa va primi cadou un starter kit pentru produse zero-waste, realizat cu ajutorul partenerilor noștri de la Mystraw și Greenmade.

Cei care nu ajung la eveniment sunt invitați să publice pe Facebook bradul lor eco, folosind hashtag-urile #bradutulECO și #JCITarguMures. Echipa ECO și EduClub vă așteaptă cu drag!”

Lasă un comentariu