“APEL UMANITAR PENTRU ALBANIA”: DE VINERI SE POT FACE DONAȚII DE 2 EURO PRIN SMS

Distribuie pe:

Crucea Roșie Română anunță că de vineri se pot face donații de 2 euro prin SMS la numărul 8826 în toate rețelele de telefonie mobilă în cadrul campaniei “Apel umanitar pentru Albania”, demarată în urma cutremurului care a avut loc în această țară pe 26 noiembrie.

De asemenea, sunt disponibile și donațiile online pe site-ul www.crucearosie.ro sau donații în conturile special deschise la BRD - Agenția Piața Romană: RO31BRDE410SV21981334100 lei și RO62BRDE410SV21981684100 euro.

Toate fondurile colectate vor fi direcționate către Societatea Națională de Cruce Roșie din Albania și vor fi utilizate pentru susținerea ajutorului de primă necesitate, dar și pentru susținerea pe termen mediu și lung a familiilor rămase fără locuință în urma seismului.

“Mulți oameni și-au pierdut casele și persoanele dragi. Mii de persoane afectate vor avea nevoie de sprijin continuu pentru a reveni la o viață normală. Pentru a amplifica acest sprijin umanitar, apelăm la rândul nostru la populația din România să doneze”, a declarat Ioan Silviu Lefter, director general al Crucii Roșii Române.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, AGERPRES, cutremurul cu magnitudinea de 6,4, care a avut loc la 30 km vest de Tirana, s-a soldat cu 51 de morți și 750 de răniți. Peste 4.000 de persoane au fost strămutate, 100.000 au fost afectate direct și au nevoie de asistență umanitară. Au fost distruse în total 300 de case, alte 8.000 parțial, iar infrastructura a suferit daune severe în localitățile Thumane și Durres.

“Societatea Națională de Cruce Roșie din Albania, în colaborare cu autoritățile naționale, a luat măsuri imediate pentru a asigura operațiunile de salvare și distribuirea de materiale de primă necesitate către populație. Acțiunile Crucii Roșii din Albania sunt orientate către asigurarea de apă, pături, sprijin alimentar, servicii de asistență psihosocială, precum și prim ajutor de bază și adăpost. Pentru a susține operațiunile de ajutorare a victimelor acestui dezastru, Crucea Roșie Română sprijină acțiunile Crucii Roșii din Albania cu o donație de 3.000 de euro. Fondurile provin din fondul de urgență al Societății Naționale de Cruce Roșie din România”, se arată în comunicat.

 

Lasă un comentariu