ANDREEA RĂDUCAN A DEMISIONAT DIN FUNCȚIA DE PREȘEDINTE AL FR DE GIMNASTICĂ

Distribuie pe:

Andreea Răducan a anunțat, joi, într-o conferință de presă, că a demisionat din funcția de președinte al Federației Române de Gimnastică, după ce loturile României au ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo.

Andreea Răducan, aleasă în funcția de președintă, la 4 august 2017, a susținut înlocuirea antrenorilor Nicolae Forminte (feminin) și Marius Urzică (masculin), cărora le reproșează neîndeplinirea obiectivelor, mai exact ratarea calificării cu echipele la Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2020. Echipele naționale feminine și masculine ale României, conduse de antrenorii Nicolae Forminte, respectiv Marius Urzică, au ratat calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo în urma rezultatelor slabe înregistrate la Campionatele Mondiale de gimnastică artistică de la Stuttgart. România va fi reprezentată la Jocurile Olimpice de la Tokyo, doar la individual, prin sportivii Maria Holbură (individual compus) și Marian Drăgulescu (sărituri).

“Au fost doi ani grei, în care am încercat, cu echipa pe care am avut-o, să dezvolt proiecte frumoase pentru gimnastică. Am venit la cârma federației cu mult entuziasm, cu dorința de a face ca lucrurile să arate din ce în ce mai bine, eram conștienți că nu va fi ușor. Nu se pot întâmpla minuni peste noapte și era nevoie de unitate. Ori mesajul nu a fost înțeles, ori nu a fost îmbrățișat de o mare parte din cei din lumea gimansticii. Pe bârnă era mult mai simplu decât aici, în FR Gimnastică. Din punctul meu de vedere, sportivii și antrenorii au avut toate condițiile pentru a-și asigura activitatea așa cum trebuie. Ceea ce ne-a lipsit a fost o echipă care să înțeleagă că este nevoie de o schimbare. După ce am venit la federație, am dorit să facem câteva schimbări în rândul colectivelor tehnice, nu am reușit la momentul acela. După ratarea JO, acest lucru nu mai trebuie să se întâmple. Neîndeplinirea obiectivului de a ne califica cu ambele echipe la JO, m-a făcut să mă gândesc dacă sunt omul potrivit în cadrul acestei federații. Am considerat că este nevoie de schimbare, cu gândul acesta am venit în federație și așa am continuat și l-am expus și după ratarea calificării la JO. O parte din membrii Comitetului Executiv nu doresc să facă o schimbare, spunând că nu sunt soluții. Dacă noi nu găsim soluții, însemană că nu suntem oamenii potriviți să ducem mai departe această muncă la FRG. Nu sunt dispusă să-mi asum ceea ce nu s-a făcut în ultimii 20 de ani, nici ceea ce nu se face în continuare, motiv pentru care am decis, în urma Comitetului Executiv de săptămâna trecută, să pun punct prezenței mele în fruntea federației de gimnastică. Rămân aproape de acest sport, iubesc gimnastica, iubesc copiii care practică acest sport. Din cauza orgoliilor foarte mari sau a neputinței, am ajuns în această situație. Consider că strategia cu care am venit eu în fruntea FRG nu înlocuiește strategia antrenorilor federali și dacă nu se dorește acest lucru, eu nu pot să continui în acest ritm. Am venit voluntar și cu bune intenții la FRG, cu regret părăsesc această federație. Mulțumesc mult partenerilor noștri MTS și COSR, care ne-au susținut și din punct devedere moral, și financiar”, a declarat Răducan.

 

Lasă un comentariu