MINISTRUL BOGDAN AURESCU, LA MINISTERIALA OSCE DE LA BRATISLAVA

Distribuie pe:

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a participat, ieri, la Bratislava, la cea de-a 26-a reuniune a Consiliului Ministerial al Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (OSCE), prilej cu care a reafirmat obiectivele cheie ale României, referitoare la securitatea și cooperarea în Europa.

În cadrul dezbaterilor privind perspectivele arhitecturii europene de securitate, șeful diplomației române a reconfirmat angajamentul țării noastre față de valorile multilateralismului și față de sprijinirea eforturilor de consolidare a rolului OSCE, precizează MAE într-un comunicat transmis AGERPRES.

De asemenea, ministrul Bogdan Aurescu a susținut necesitatea implementării depline a principiilor și angajamentelor asumate de toate statele participante, pe cele trei dimensiuni: politico-militară, economică și de mediu, umană.

Șeful diplomației române a evidențiat totodată sprijinul pe care România l-a acordat pe durata exercitării președinției Consiliului UE, în primul semestru al anului 2019, președinției-în-exercițiu OSCE a Slovaciei, în ceea ce privește consolidarea interacțiunii dintre Uniunea Europeană și OSCE.

Cu prilejul participării la Ministeriala OSCE de la Bratislava, Bogdan Aurescu a avut o serie de întrevederi bilaterale cu omologi din statele participante.

Lasă un comentariu