„APLICĂM LEGEA PENSIILOR ÎN FORMULA ACTUALĂ, CE PREVEDE MAJORAREA PUNCTULUI DE PENSIE CU 40% DIN SEPTEMBRIE”

Distribuie pe:

Actuala Lege a pensiilor, care prevede și majorarea cu 40% a punctului de pensie, începând cu data de 1 septembrie 2020, nu va fi modificată, a declarat, miercuri seară, șeful Cancelariei prim-ministrului, Ionel Dancă.

Potrivit acestuia, toate drepturile de natură salarială ale angajaților din sistemul bugetar, dar și drepturile de pensie acordate în baza actelor normative în vigoare vor fi menținute.

„Din nou mă întorc la programul de guvernare și acolo scrie foarte clar că plata drepturilor salariale legale în vigoare, precum și a drepturilor de pensie este garantată conform dispozițiilor legale în vigoare. Deci, da, răspunsul este categoric, aplicăm Legea pensiilor în formula actuală, care prevede majorarea punctului de pensie cu 40% din septembrie. Întotdeauna am susținut creșterea puterii de cumpărare, a veniturilor pentru toți românii, fie că sunt în sistemul public, în sistemul de economie privată sau la pensie. Asta e o promisiune pe care am hotărât să o respectăm”, a afirmat Dancă la România TV.

Acesta a respins informațiile potrivit cărora PNL ar intenționa să inițieze un proiect de act normativ care să prevadă modificarea Legii pensiilor, astfel încât majorarea cu 40% a punctului de pensie să nu fie acordată.

„Nu modificăm Legea pensiilor în ceea ce privește majorarea punctului de pensie cu 40% din septembrie”, a precizat Ionel Dancă.

Lasă un comentariu