PROF. UNIV. DR. THEODORA BENEDEK A FOST NUMITĂ DE MINISTRUL SĂNĂTĂȚII PREȘEDINTE AL COMISIEI NAȚIONALE DE CARDIOLOGIE A MINISTERULUI SĂNĂTĂȚII

Distribuie pe:

Șefa Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș a declarat că “am primit cu onoare și responsabilitate propunerea ministrului sănătății, domnul Victor Costache, de a ocupa funcția de președinte al Comisiei Naționale de Cardiologie a Ministerului Sănătății. Privesc această numire ca o recunoaștere a performanțelor Clinicii de Cardiologie din Târgu-Mureș și a reușitelor profesionale ale membrilor colectivului pe care îl conduc”.

Theodora Benedek este medic și economist, fiind licențiată în medicină la Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu-Mureș (1991-1997), respectiv în științe economice la Universitatea “Petru Maior” Târgu-Mureș - Facultatea de Științe Economice (2002-2007).

Este Habilitat (2013) și Doctor în științe medicale (1999-2002), absolventă a unui Masterat în management sanitar, la Universitatea “Petru Maior” Târgu-Mureș (2005-2006).

Theodora Benedek este medic primar cardiologie și interne și ocupă funcția de șef al Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș.

Este profesor de cardiologie, cardiologie intervențională și medicină internă, la Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) și director al Departamentului de Medicină Internă al UMFST Târgu-Mureș. Din anul 2013 este conducător de doctorat.

Este președintele Filialei Mureș a Societății Române de Cardiologie, președinte al Comisiei de Cercetare Științifică a Senatului Universitar de la UMFST Târgu-Mureș și președinte al Comisiei de Etică a Cercetării Științifice, din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu-Mureș.

Este expert extern al Comisiei Europene, Programul Horizon 2020, Vice-chair - panel științific cercetare medicală (Life panel).

Proiectele europene de cercetare-inovare și proiectele de cercetare-dezvoltare finanțate de Ministerul Educației și Cercetării și realizate de prof. univ. dr. Theodora Benedek au adus în județul Mureș peste 6.000.000 de euro.

Prin proiectele realizate de Theodora Benedek s-au creat 12 locuri de muncă în domeniul cercetare-inovare, 7 locuri de muncă în cercetare și 5 locuri de muncă prin programul StartUp Nation.

Theodora Benedek coordonează Centrul de Cercetare Avansată în Imagistică Cardiacă Multimodală și este redactor-șef al publicației Journal of Interdisciplinary Medicine, este laureată a pemiului internațional “Best Manuscript Award” al revistei Circulation Research, pentru Meta-analiza ACCRUE.

Reputatul cardiolog din Târgu-Mureș s-a perfecționat la Universitatea din Viena, Spitalul AKH, Institutul de Cardiologie Gotsegen Gyorgy din Budapesta, Institutul de Cardiologie din Debrecen și Herz Zentrum din Leipzig.

Lasă un comentariu