S-AU DESCHIDS PÂRTIILE DE SCHI DE LA TOPLIȚA!

Distribuie pe:

Sâmbătă, 7 decembrie, au fost deschise pârtiile Măgheruș și Bradul, care alcătuiesc domeniul schiabil Toplița, situat la poalele munților Gurghiu, cu panoramă spre Munții Călimani și spre orașul Toplița.

Pârtia Bradul, în lungime de 1.200 de metri și o diferență de nivel de 140 metri (înclinația pantei - 11%), are un grad de dificultate redus. Pârtia Măgheruș, lungă de 470 de metri, prezintă o diferență de nivel de 125 metri (înclinația media a pantei - 23%), având un grad de dificultate mediu (partiatoplita.ro).

Potrivit proprietarului domeniului schiabil, Nicolae Baciu, citat de agerpres.ro, starea pârtiilor este excelentă, omătul atinge chiar și 1,5 metri, după ce, în urmă cu câteva zile fuseseră puse în funcțiune tunurile de zăpadă.

Pe lângă oferta de “masă și casă”, există și posibilitatea de închiriere a echipamentului, dar și de inițiere în tainele sporturilor albe, cu ajutorul monitorilor de snowboard și de schi.

Noutatea sezonului o reprezintă deschiderea unei piste speciale de săniuș, în urma unei investiții de 250.000 de euro.

La pârtiile Bradul și Măgheruș, în funcție de puncte, tarifele variază între 10 și 65 de lei, pentru copii sub 14 ani, și între 25 și 85 de lei pentru persoane în vârstă de peste 14 ani.

Duminică, 8 decembrie, s-a deschis și pârtia de dificultate medie a domeniului schiabil Ghimeș (pe DN 12A care leagă Miercurea Ciuc cu Comănești, lângă râul Trotuș), iar la Băile Harghita și la Borsec funcționează tunurile de zăpadă, în vederea deschiderii sezonului.

Lasă un comentariu