DIALOGUL MULTICULTURAL ÎN DEZBATERE LA TÂRGU-MUREȘ

Distribuie pe:

Institutul de Studii Multiculturale “Alpha”, în parteneriat cu Institutul de Cercetări socio-umane “Gheorghe Șincai” al Academiei Române și cu Universitatea “Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureș, în colaborare cu Uniunea Scriitorilor din România și cu revista “Vatra”, a organizat, în perioada 7-8 decembrie 2019, la Universitatea “Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureș, conferința internațională Literatură, discurs și dialog multicultural, ediția a șaptea, conferință cu tradiție care se integrează în preocupările constante ale comunității academice târgumureșene de a favoriza desfășurarea unor manifestări științifice care dezbat teme de actualitate ale epocii contemporane.

Conferința a beneficiat de prezența unor profesori reputați, cercetători, doctoranzi de la universități și institute de cercetare din România și din străinătate. Deschiderea festivă a lucrărilor conferinței a avut loc în data de 8 decembrie a.c., de la ora 10, în Sala A13, a Universității “Dimitrie Cantemir”.

Au rostit alocuțiuni personalități ale culturii și lumii academice românești.

Conferința a continuat cu lucrările pe secțiuni, în cadrul cărora au fost susținute comunicări științifice din domenii precum literatură, lingvistică, comunicare, relații publice, științe politice și relații internaționale, jurnalism, psihologie, sociologie, istorie și studiul mentalităților, științele educației și științe sociale. Aceste comunicări, de o certă relevanță științifică și culturală, au subliniat raportul dintre comunicare, discurs și multiculturalism, din perspectiva unei abordări interdisciplinare. Prin amploarea dezbaterilor și prin anvergura personalităților participante, conferința internațională Literatură, discurs și dialog multicultural a constituit un moment de referință al cercetării științifice din spațiul românesc.

Asociația pentru Cultură, Multimedia și Educație Democratică Alpha are, ca entități subordonate, Editura Arhipelag XXI, Revista Journal of Romanian Literary Studies, revistă indexată în mai multe baze de date internaționale, Revista de cultură Alpha și Institutul de Studii Multiculturale Alpha, prin care au fost organizate mai multe conferințe internaționale în ultimii ani, conferințe care s-au bucurat de un real succes, de prestigiu și notorietate.

 

Lasă un comentariu