“VREM CA ANUL 2020 SĂ NE PRINDĂ CU BUGETUL PREGĂTIT”

Distribuie pe:

Vicepremierul Raluca Turcan a declarat, sâmbătă, că bugetul pentru 2020 va fi gata până la sfârșitul anului și că Executivul nu a putut veni imediat cu un buget după ce a fost învestit, deoarece a trebuit să acopere “găurile” lăsate de fosta guvernare.

“N-am putut veni cu bugetul imediat ce am fost învestiți, pentru că am pregătit rectificarea, un alt efort uriaș pe care a trebuit să-l facem, să stingem problemele lăsate în brațe de către PSD pentru anul 2019. Vrem ca anul 2020 să ne prindă cu bugetul pregătit, astfel încât autoritățile locale vitregite de tot ceea ce s-a întâmplat în ultimii trei ani să poată să-și construiască bugetele locale, întrucât activitatea autorităților locale are un rol uriaș în crearea de creștere economică, de care avem atâta nevoie la nivel național”, a spus Raluca Turcan, la Digi24.

Ea a susținut că pe anul 2019 a fost prezentat un buget “fals” de către Guvernul PSD și nu dorește ca actualul Cabinet să se afle în aceeași situație.

“Bugetul pe anul acesta a fost fals prezentat și gândit cu o diferență de 18 miliarde de lei. 43 de primării de municipii reședință de județ rămăseseră fără acoperirea cheltuielilor de funcționare”, a afirmat Turcan.

Potrivit acesteia, PSD a lăsat la ministere datorii de ordinul miliardelor de lei și în fondul de rezervă al Guvernului liberalii au găsit “zero lei”.

“În fiecare minister am găsit găuri financiare cu obligații de plată de ordinul miliardelor de lei. De exemplu, PNDL, la nivelul Ministerului Dezvoltării, cinci miliarde de lei, plus întârzieri la rambursările de TVA. Fondul unic de sănătate - trei miliarde de lei. Bugetul asigurărilor sociale, două miliarde de lei. (...) Nu am găsit aproape nimic la Guvern, în fondul de rezervă al Guvernului am găsit zero lei, iar la ministere nu pot să spun că am găsit vreun minister unde să nu fie probleme grave, cronice”, a afirmat vicepremierul.

Lasă un comentariu