ROMÂNII, ÎN TOPUL CELOR MAI ÎNGRIJORAȚI EUROPENI FAȚĂ DE SCHIMBĂRILE CLIMATICE!

Distribuie pe:

Un studiu recent, realizat de E.ON și Kantar EMNI, arată că din ce în ce mai mulți europeni (aproape jumătate din populația din zece țări) simt că au foarte puțină protecție sau chiar deloc în fața efectelor schimbărilor climatice, în topul celor mai îngrijorați aflându-se și românii (56% dintre respondenți), ei clasându-se pe locul doi după italieni (58%).

Autorii sondajului spun că doar 22% dintre europeni cred că sunt bine sau foarte bine protejați în urma acțiunilor de combatere a efectelor schimbărilor climatice.

Regatul Unit este singurul loc în care proporția celor care sunt relativ îngrijorați (31%) o depășește pe a celor care se simt practic fără apărare (28%). Germanii se află la mijloc, 21% dintre cei chestionați simțindu-se bine sau foarte bine protejați, în timp ce 40% cred că sunt mai mult sau mai puțin apărați în fața provocărilor de mediu.

“Deoarece clima se schimbă rapid, ca rezultat al emisiilor de gaze cu efect de seră, iar peste 70% din aceste emisii sunt legate de energie, E.ON se concentrează pe găsirea și promovarea unor soluții pentru decarbonizare.

Totodată, E.ON lucrează la dezvoltarea durabilă a industriei energetice, cu energie curată și inteligentă și acces pentru toți clienții la o aprovizionare sustenabilă cu energie și căldură.

Pentru a asigura o distribuție echitabilă a costurilor tranziției energetice, E.ON solicită de mai mult timp un preț al CO2 de 35 de euro pe tonă în toate sectoarele, iar pentru a fi eficient prețul CO2 trebuie să fie însoțit de politici sociale și economice inteligente, care să asigure că grupurile vulnerabile din populație nu sunt dezavantajate”, concluzionează autorii sondajului.

***

În cadrul cercetării, au fost chestionate aproximativ 10.000 de persoane, din Cehia, Danemarca, Franța, Germania, Ungaria, Italia, România, Suedia, Turcia și Regatul Unit.

Lasă un comentariu