LEAC DE SUFLET

Distribuie pe:

În perioada 7-8 decembrie 2019, Reghinul a avut oaspeți dragi, și anume gruparea corală bucovineană “Academica”, dirijor Emil Forfotă, până mai ieri ardelean de-al nostru, care a susținut un concert de colinde în trei biserici reghinene, incluzând-o aici și pe cea a Spitalului Municipal.

Valoarea acestui grup vocal este binecunoscută în lumea corală, așa că vechile colinde cântate în ritmuri și tonalități ancestrale au fost pentru inimile și sufletele noastre, cele care se pregătesc de-acum pentru marea sărbătoare a Crăciunului, alint și alinare, leac vindecător, dătător de speranțe, de iertare, de sfiiciune, înălțându-ne astfel spre cerescul divin. Întreaga manifestare a fost un dar frățesc din sufletele lor spre sufletele noastre înspre slava credinței și a rostuitelor noastre datini strămoșești ce nu trebuie să se piardă niciodată.

Menționăm că acest grup coral de amatori se pregătește pentru a participa la Olimpiada Mondială Corală de la Bruxelles, unde la ediția precedentă a obținut medalia de bronz.

Putem considera că această manifestare corală de mare simțire creștinească a fost un eveniment cultural pentru reghineni, el umplându-ne sufletele de mare și sinceră bucurie.

Lasă un comentariu