CAMERA K'ARTE - ÎN JURUL MESEI

Distribuie pe:

Unul dintre cele mai importante momente ale sărbătorii este masa. În jurul ei se conectează comunități, ritualuri și lumi interioare, în moduri diferite. Dar oare ce formă iau conexiunile acestea în zilele noastre?

Vă așteptăm cu drag la Camera K'Arte, în jurul mesei pregătite de Lakatos Gabriella!

Instalația Gabriellei Lakatos este prima din seria Winter Games (II.)/2019.

WINTER GAMES

În spațiul vizual autohton rareori întâlnim viziuni ale sărbătorilor de iarnă în forme neidealizate, autentice și lipsite de kitsch. Fie că este vorba de filmele de Crăciun sau de reclamele, obiectele sau alte forme vizuale decorate în exces, în acest vârtej imagistic de sărbători e greu să găsim experiențe care surprind esența reală a ceea ce trăim în fiecare decembrie.

Seria de expoziții Winter Games (Jocuri de iarnă) prezintă lucrări ce vorbesc în mod deschis despre cacofonia de experiențe legate de sărbătorile de iarnă, căutând indicatori autentici. Vis-a-vis de rutinele goale și epuizante ale stilului de viață consumerist (promovate de industria publicitară, care îl servește), Winter Games propune situații artistice care ne îndeamnă la reflecție: ce înseamnă pentru noi sărbătoarea, care e esența acesteia?

Lasă un comentariu