CENTENARUL LICEULUI “PETRU MAIOR” DIN REGHIN

Distribuie pe:

Am aflat că în perioada 16-20 decembrie 2019 vor avea loc festivități legate de aniversarea a 100 de ani de existență a Liceului “Petru Maior” - fostul Liceu nr. 1 din Reghin.

Luni, 16 decembrie, ora 12, am fost invitat să fac parte din juriul concursului Power Point al liceului, în calitate de președinte de onoare al acestui concurs, aflat la ediția cu numărul 12.

Nu cunosc programul concret al acestui eveniment reghinean, dar voi fi prezent luni, 16 decembrie 2019, ora 12, la “Poarta” acestui liceu drag mie, și pentru că acum 52 de ani eram și eu un absolvent de clasa a VIII-a, curios și emoționat să afle care sunt exigențele vieții de licean, la Liceul nr. 1 din Reghin.

De-a lungul celor 100 de ani de existență, Liceul “Petru Maior” din Reghin a dat numeroase personalități remarcabile, printre care l-aș menționa și pe bunul meu prieten, dl Ioan Jude, fost conf. univ. dr. la Universitatea din Brașov, reputat sociolog specializat în filozofia și sociologia religiilor, continuator important al ideilor lui Mircea Eliade, autorul monumentalei cărți “Istoria ideilor și credințelor religioase”.

În opinia mea, ar trebui să fie invitați să participe la acest important eveniment al învățământului reghinean și foștii profesori ai acestui liceu, printre care aș menționa pe distinsele personalități ale educației reghinene: Anastasia Sârbu, Aurel Alexe, Ioan Costea, fam. Crista și Ioan Săcărea, Lidia Birthler, Ioan Crișan, Gheorghe Filep...

Lasă un comentariu