CRISTINA NEAGU A AȘTEPTAT FINALUL PENTRU A SPUNE LUCRURILOR PE NUME! REACȚIE DURĂ DUPĂ ROMÂNIA - JAPONIA: “SĂ ÎNȚELEAGĂ CĂ E NEVOIE DE MAI MULT PENTRU A JUCA LA NAȚIONALĂ”

Cristina Neagu a făcut o analiză “la sânge” la finalul Campionatului Mondial 2019. Jucătoarea a evidențiat problemele cu care s-a confruntat Tomas Ryde și le-a transmis un mesaj clar coechipierelor. Grupa preliminară a Campionatului Mondial din Japonia s-a încheiat cum nu se poate mai prost pentru România. Naționala, condusă de Tomas Ryde, a pierdut cu 37-20 la ultima apariție, iar momentul a venit cum nu se poate mai rău, în condițiile în care naționala oricum fusese zguduită de scandalul în care au fost implicate jucătoarele de la Corona Brașov. După meciul cu niponele, Cristina Neagu a oferit primele reacții: “Este destul de greu de vorbit după o astfel de înfrângere, după o astfel de grupă principală. Nu știu... Am fost foarte fericite că am ajuns aici, dar am făcut meciuri foarte slabe. Contra Rusiei am făcut 40 de minute chiar foarte bune și am fost egale cu ele, cu Suedia am jucat mai prost. Azi, după o asemenea înfrângere, nici nu îmi găsesc cuvintele. Eu cred că nu asta e fața adevărată a României. Din păcate, într-un astfel de turneu, în care meciurile se succed foarte repede, dacă nu ieși din starea proastă în care intri când ai înfrângere după înfrângere, nu poți decât să ajungi tot mai jos și performezi cum am făcut-o noi azi. Peste trei luni jucăm în turneul preolimpic, care este foarte important. Probabil va fi același nucleu de jucătoare acolo și toată lumea trebuie să înțelegă că trebuie să se antreneze mai bine la echipele de club, să vină cu o pregătire mai bună. Foarte multe lucruri nu se pot face la națională. Trebuie să vii montat și să te gândești că aici e un alt nivel. Cred că și-au dat seama de asta și cele care până acum nu au mai fost la națională. Nivelul este mai ridicat decât în Liga Națională. De multe ori sunt cerute jucătoare la lot, dar Liga Națională nu se poate compara cu un turneu final. Sper să înțeleagă că este nevoie de mult mai mult pentru a juca la națională și ca să luptăm pentru medalii. Vreau din tot sufletul să merg la Jocurile Olimpice de la Tokyo. Pentru mine ar fi ultima șansă să merg”, a declarat Cristina Neagu după meci. Neagu a vorbit și despre scandalul care a schimbat din temelii naționala la acest CM: “Cred că, dacă erau fetele de la Brașov, era mai bine. Unele erau de mai mulți ani la națională, știau sistemul. E greu să aduci jucătoare la lot cu o zi înainte de plecare, așa cum s-a întâmplat cu Polocoșer sau Dache. Unele erau într-o formă foarte bună și lucrurile ar fi arătat altfel”, a adăugat Neagu.

Cristina Neagu: “Toată lumea e vinovată”

Cea mai bună handbalistă a continuat cu aceeași analiză dură: “Cu siguranță că toată lumea e vinovată, începând cu staff-ul și terminând cu jucătoarele. E clar că lucrurile nu au fost așa cum trebuie nici din partea staff-ului. Nu pot eu să vorbesc despre antrenor. Eu vorbesc despre fete pentru că știu ce simt. Nu pot vorbi despre antrenor. Sunt alții mai în măsură. Mai sunt trei luni până în martie. Jucătoarele merg la echipele de club și probabil că rănile se vor mai închide. Dar într-un astfel de turneu, unde joci zilnic, înfrângerile te afectează. Am jucat din rău în mai rău și am ajuns în această situație. Personal, sunt mulțumită de evoluția mea. Peste așteptări. Am avut doar 10 antrenamente în picioare. Nu mă așteptam la foarte multe din partea mea”, a încheiat handbalista de la CSM București.

 

Lasă un comentariu