ȘI ÎN ANUL 2020, PUNCTUL DE AMENDĂ, PLAFONAT LA 145 DE LEI

Distribuie pe:

Guvernul va îngheța valoarea punctului de amendă și pentru anul viitor, dar “calculul trebuie schimbat, având în vedere că această relație între punctul de amendă și salariul minim pe economie nu este o soluție care să se poată aplica”.

Punctul de amendă ar trebui să aibă o valoare de 10% din valoarea salariului minim brut pe economie, însă atât în anul 2017, cât și în anii 2018 și 2019 acesta a fost plafonat la 145 de lei.

“Am luat decizia să facem și noi ceea ce au făcut guvernele anterioare, dar cu siguranță trebuie schimbat acest sistem. Practic, punctul de amendă a fost legat de salariul minim pe economie, dar, an după an, practic, nu s-a crescut punctul de amendă odată cu creșterea salariului minim. Vom aplica și noi această soluție, să nu creștem punctul de amendă”, a declarat premierul Ludovic Orban, citat de economica.ro.

În condițiile în care Guvernul Orban a decis ca, de la 1 ianuarie 2020, salariului minim brut pe economie să crească la 2.230 de lei, punctul de amendă ar fi crescut automat la 223 de lei, o majorare de aproape 54%.

Lasă un comentariu