EMISIUNE NUMISMATICĂ: 30 DE ANI DE LA REVOLUȚIA ROMÂNĂ DIN DECEMBRIE 1989

Distribuie pe:

Banca Națională a României (BNR) anunță că va lansa în circuitul numismatic, începând cu data de 16 decembrie 2019, monede din argint și din alamă pentru colecționare și o monedă din alamă pentru circulație, cu tema 30 de ani de la Revoluția Română din Decembrie 1989.

Aversul monedei din argint prezintă un tânăr arătând semnul victoriei și ținând tricolorul fără stemă, simbol al Revoluției Române din Decembrie 1989, inscripția în arc de cerc “ROMANIA”, stema României, anul de emisiune “2019” și valoarea nominală “10 LEI”.

Aversul monedei din alamă pentru colecționare prezintă un tânăr arătând semnul victoriei și ținând tricolorul fără stemă, simbol al Revoluției Române din Decembrie 1989, inscripția în arc de cerc “ROMANIA”, stema României, anul de emisiune “2019”, valoarea nominală “50 BANI” și litera “N” într-un cerc, ca semn distinctiv al piesei pentru colecționare, iar aversul monedei din alamă pentru circulație prezintă un tânăr arătând semnul victoriei și ținând tricolorul fără stemă, simbol al Revoluției Române din Decembrie 1989, inscripția în arc de cerc “ROMANIA”, stema României, anul de emisiune “2019” și valoarea nominală “50 BANI”.

Reversul este comun tuturor monedelor și prezintă o imagine din timpul Revoluției Române din Decembrie 1989, inscripția circulară ,,REVOLUTIA ROMANA DIN DECEMBRIE” și anul când au avut loc evenimentele “1989”.

Tirajele emisiunii sunt de 500 de bucăți pentru moneda din argint, 50.000 de bucăți pentru moneda din alamă pentru colecționare și 10.000.000 de bucăți pentru moneda din alamă pentru circulație, iar prețurile de vânzare sunt de 355 de lei pentru moneda din argint (exclusiv TVA, inclusiv certificatul de autenticitate) și de 10 lei (exclusiv TVA) pentru moneda din alamă de 50 bani pentru colecționare.

Lansarea în circuitul numismatic a monedelor din argint și a monedelor din alamă pentru colecționare se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României, iar a monedelor pentru circulație se va face prin sucursalele regionale București, Cluj, Constanța, Dolj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României, cu ocazia efectuării plăților în numerar către instituțiile de credit și Trezoreria Statului.

Pentru rezervarea pieselor numismatice în vederea achiziționării, poate fi utilizat formularul publicat pe site-ul BNR - www.bnr.ro

Lasă un comentariu