IMIGRANȚI DIN LIBIA, EVACUAȚI SPRE ROMÂNIA

Distribuie pe:

Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR) a anunțat miercuri evacuarea a 72 de refugiați dinspre Libia către România, informează agenția Xinhua.

“În ultimele zile, 72 de refugiați din Eritreea, Somalia și Siria au fost evacuați din Libia către Centrul de Tranzit în Regim de Urgență din România”, a precizat UNHCR pe Twitter, adăugând că se așteaptă relocarea acestora în Norvegia până la finele anului.

Odată cu anarhia ce a urmat înlăturării de la putere a fostului dictator Muammar Gaddafi, în anul 2011, Libia a devenit placa turnantă a migrației ilegale africane înspre Europa. Conform estimărilor UNHCR, în prezent circa 4.500 de imigranți sunt reținuți în centre de detenție în această țară.

Potrivit website-ului UNHCR, Centrul de Tranzit în Regim de Urgență din România, aflat la Timișoara, este destinat persoanelor aflate în nevoie urgentă de protecție internațională.

Centrul funcționează în baza Acordului Tri-Partit semnat pe 8 mai 2008 și ratificat de Parlamentul român la 24 noiembrie 2008. Centrul de Tranzit în Regim de Urgență, care este primul de acest gen din Europa, oferă azil, pe o perioadă temporară de 6 luni, refugiaților aflați în nevoie urgentă de evacuare din prima țară de azil, din cauza unor condiții care le pun viața în pericol, urmând a fi relocați în țări terțe. (agerpres.ro)

Lasă un comentariu