GORGHIU: GUVERNUL PNL JOACĂ CU MANDATUL PE MASĂ; MIZA ESTE URIAȘĂ, DE A SCOATE ROMÂNIA LA LIMAN RAPID

Distribuie pe:

Vicepreședintele Senatului Alina Gorghiu a afirmat, joi, că Guvernul PNL, prin asumarea răspunderii în Parlament, “joacă cu mandatul pe masă”, miza fiind “una uriașă, aceea de a scoate România la liman rapid”.

“La momentul actual, cea mai sănătoasă soluție de legiferare este angajarea răspunderii Guvernului. Pentru că legea în cauză intră în vigoare numai după prezentarea sa în Parlament”, a scris Gorghiu, pe Facebook.

Potrivit senatorului PNL, “PSD a lăsat la toți stâlpii de rezistență ai statului dinamită”. “Și, evident, că bombele rămase de la guvernarea PSD trebuie dezamorsate. Nu peste o lună, nu la anul, ci cât mai urgent”, a susținut Gorghiu.

Ea a amintit că Guvernul PNL vine joi cu trei legi “extrem, extrem de urgente” - pe Justiție, fără de care întregul sistem “ar rămâne în aer”; privind plafoanele bugetare, necesare pentru a putea prezenta apoi bugetul pentru 2020; pentru abrogarea OUG 51, care creează probleme elevilor cărora nu le este decontată naveta școlară.

“În loc de concluzie: Guvernarea PNL știe ce are de făcut și acționează. Să fim cinstiți cu noi și cu românii! Economia trebuie repusă pe linia de plutire, iar țara să-și reia drumul către linia de sosire în ceea ce privește MCV și Schengen. Timp de așteptat nu mai este. Fie mergem cu Guvernul Orban pe agenda pro-europeană, fie facem alegeri anticipate. Altă majoritate în actualul Parlament nu mai poate fi formată. Așa că amenințările cu moțiuni nu ne sperie”, a concluzionat Alina Gorghiu.

Senatul și Camera Deputaților se reunesc, joi, în ședințe comune succesive pentru angajarea răspunderii Guvernului pe fiecare dintre cele trei proiecte adoptate de Cabinetul Orban.

Lasă un comentariu