MARCEL VELA, DESPRE EVENIMENTELE DIN 10 AUGUST: CEI CARE AU REGIZAT ACEASTĂ MIZERIE TREBUIE SĂ PLĂTEASCĂ

Distribuie pe:

Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a declarat, miercuri seara, că s-a urmărit “compromiterea Jandarmeriei și reacționarea emoțională” a jandarmilor la evenimentele din 10 august 2018, iar “cei care au regizat această mizerie trebuie să plătească”.

“Unii jandarmi, când au dat cu gaze lacrimogene, nu și-au pus masca, deci comandanții nu le dăduseră și măști pe care ei le au în dotare. Dar când intri în gaze, dacă nu ai mască, respiri acele gaze și asta îți dă o stare emoțională puternică, adrenalina acționează și nu mai ești rațional, ca jandarm, pentru că inclusiv tu inhalezi gazele lacrimogene. Deci, s-a urmărit inclusiv de către cei care au regizat compromiterea Jandarmeriei și reacționarea emoțională (...) din partea unui om, până la urmă, jandarmul, care și el era într-o situație de criză fizică. Și atunci oamenii au reacționat urât, violent și s-a întâmplat un lucru care a pus într-o situație proastă nu doar Jandarmeria, ci chiar România, în plan extern. Și atunci cei care au regizat această mizerie trebuie să plătească”, a spus Vela, la Prima TV.

El și-a exprimat opinia că DIICOT, având acum aceste probe, va “închide cercul” și când rechizitoriul va fi înaintat către instanță, va fi public și probabil va apărea și în presă.

Ministrul de Interne a mai spus că “jandarmii trebuie să respecte procedurile, și nu ordinele unor politicieni” și că dorește schimbarea legislației, astfel încât jandarmii să poarte indicative la vedere, pentru a putea fi identificați.

“Vom modifica legislația, un jandarm să fie personalizat, la vedere cu un număr, astfel încât el să aibă responsabilitatea că dacă lovește un bătrân, o persoană cu handicap, un copil sau dă cu gaze fără să respecte regulamentul, să știe că este pasibil de pedeapsă și este recunoscut în filmări de oameni, în declarații”, a mai afirmat Marcel Vela.

Lasă un comentariu