CEA MAI MARE STICLĂ DE WHISKY DIN LUME AR PUTEA OBȚINE LA LICITAȚIE 15.000 DE LIRE STERLINE

Distribuie pe:

Cea mai mare sticlă de whisky “single malt” este scoasă la vânzare în cadrul unei licitații online și ar putea obține peste 15.000 de lire sterline, potrivit Press Association.

Sticla de 105,3 litri conținând whisky cu o vechime de 14 ani, provenit din distileria Tomintoul, are o înălțime de 1,5 metri, cântărește peste 180 de kilograme și ar ajunge pentru 5.250 de drahme (porții).

Sumele licitate ajunseseră deja la peste 6.000 de lire sterline marți dimineață, înaintea termenului final stabilit pentru duminică, la ora 8 p.m.

“Din când în când, se ivește șansa de a achiziționa o sticlă de whisky unicat - acum a apărut o astfel de oportunitate”, a spus Graham Crane, director și cofondator al Casei de licitații Just Whisky.

“Suntem încântați să scoatem luna aceasta la licitație o sticlă atât de supradimensionată și sperăm că norocosul cumpărător are fie un ciorap de Crăciun de dimensiuni impresionante, fie are în plan un Revelion de pomină pentru a întâmpina anul 2020”.

Sticla gigantică cu whisky din regiunea scoțiană Speyside, care conține echivalentul a 150 de sticle standard de whisky, este decorată cu o etichetă de mari dimensiuni și un dop de 20 de centimetri.

A fost îmbuteliată la distileria Tomintoul în august 2009, de o echipă formată din 14 persoane și a fost expusă în cadrul The Scotch Whisky Experience din Edinburgh.

 

Lasă un comentariu