TULBURĂRILE DE SOMN, IGNORATE DE CEI AFECTAȚI

Distribuie pe:

Potrivit unei cercetări realizate cu ocazia Zilei Mondiale a Somnului 2019 (zi marcată, anual, în vinerea celei de-a doua săptămâni întregi din luna martie), tulburările de somn și, implicit, odihna insuficientă afectează mult calitatea vieții unei persoane, prin performanță slabă, sănătate modestă, obezitate și imunitate scăzută.

Cu toate acestea, studiul, citat de descopera.ro, arată că, din zece persoane care suferă de tulburări de somn, nouă le ignoră și doar una se tratează, iar tratamentul are loc episodic, respectiv numai în 29% din situații fiind utilizate medicamente sau suplimente.

Teama de dependență și de efectele adverse îi țin pe pacienți departe de tratament, ca și dificultatea de a găsi un produs care să se potrivească în toate situațiile, de preferință naturist.

Cercetarea a mai evidențiat faptul că femeile au dificultăți de somn mai frecvent comparativ cu bărbații, fiind mai îngrijorate în ceea ce privește finanțele personale (41%), grijile legate de copii (32%) și, de asemenea, sunt mai deranjate de parteneri, care se mișcă prea mult sau sforăie (24%).

Există și diferențe de la o categorie de vârstă la alta. Astfel, în cazul femeilor cu vârsta cuprinsă între 18 și 24 de ani, două din cinci folosesc rețelele de socializare noaptea, între 25 și 34 de ani, principala sursă de îngrijorare este locul de muncă, iar după 35 de ani, finanțele reprezintă principala îngrijorare.

Femeile cu vârsta între 45 și 54 de ani sunt cele mai expuse tulburărilor de somn, dată fiind presiunea faptului că trebuie să aibă grijă atât de copii, cât și de părinții ajunși la o vârstă înaintată. Începând de la 55 de ani, sănătatea acaparează gândurile din timpul nopții.

În cazul bărbaților, cele mai frecvente motive de tulburare a somnului sunt finanțele personale (33%), stresul (29%), problemele de sănătate (22%) și copiii (18%).

Lasă un comentariu