URȘII POLARI CARE AU INVADAT UN SAT DIN RUSIA...

Distribuie pe:

Jumătate din cei peste 60 de urși polari care au invadat un sat din Rusia săptămâna trecută într-o perioadă deosebit de caldă pentru sezonul de iarnă au părăsit localitatea odată cu formarea treptată a gheții de care aceste animale au nevoie pentru a vâna diverse viețuitoare marine, a anunțat presa de stat din această țară, citată de Reuters.

“Gheața a început să se formeze, însă temperatura rămâne puțin deasupra punctului de îngheț”, a declarat activista pentru mediu Tatyana Minenko într-un comentariu preluat de agenția de presă RIA Novosti.

Tatyana Minenko, care lucrează pentru World Wildlife Fund (WWF), coordonează un grup de voluntari care încearcă să evite întâlnirile între urșii polari și locuitorii din Rîrkaipii, o localitate din nord-estul Rusiei.

Urșii păreau slăbiți și înfometați săptămâna trecută în timp ce se plimbau în vecinătatea satului căutând hrană, în contextul unei “perioade neobișnuit de calde pentru începutul lunii decembrie”, a anunțat WWF Rusia într-un comunicat publicat săptămâna trecută.

Deși urșii polari sunt o prezență obișnuită în regiune, se întâmplă deosebit de rar ca un număr atât de mare de exemplare să se aventureze simultan și în grup spre o zonă populată.

Lasă un comentariu