MINISTRUL CIUCĂ – ÎNTÂLNIRI CU AMBASADORII MARII BRITANII ȘI ITALIEI

Distribuie pe:

Ministrul Apărării Naționale, Nicolae Ciucă, s-a întâlnit joi cu ambasadorul Regatului Unit al Marii Britanii la București, Andrew Noble, și cu cel al Italiei, Marco Giungi, cooperarea bilaterală în domeniu fiind principalul subiect abordat.

Potrivit unui comunicat al MApN transmis AGERPRES, în cadrul discuțiilor cu Andrew Noble a fost evidențiată importanța Parteneriatului Strategic dintre România și Marea Britanie, precum și perspectivele de intensificare a cooperării în domeniul apărării ca elemente esențiale pentru securitatea și stabilitatea țării noastre și a regiunii din care România face parte, în actualul context geostrategic.

Vizita la sediul MApN a diplomatului britanic a reprezentat un bun prilej pentru a discuta aspecte de interes comun privind cooperarea cu Regatul Unit, atât din perspectivă bilaterală, în context aliat, dar și referitor la Brexit.

Tot joi, ministrul Ciucă a avut o întrevedere la sediul MApN și cu ambasadorul Republicii Italiene în România, Marco Giungi, cei doi oficiali discutând despre cooperarea bilaterală în domeniu, dar și despre participarea Italiei cu efective la Brigada Multinațională a NATO de la Craiova.

Ministrul Nicolae Ciucă și ambasadorul Marco Giungi au analizat subiectele cuprinse în declarația comună adoptată de aliați după reuniunea NATO de la Londra din această lună, cu accent pe implementarea măsurilor de asigurare și a prezenței aliate pe flancul estic, precizează sursa citată.

În acest context, ministrul i-a mulțumit ambasadorului italian pentru contribuția adusă de țara sa la consolidarea flancului de est al Alianței prin participarea, în acest an, a aeronavelor italiene Eurofighter Typhoon la misiunea sub comandă NATO de poliție aeriană consolidată pentru spațiul aerian al României.

În spiritul abordării omnidirecționale a NATO, ministrul român al Apărării a subliniat susținerea pe care țara noastră o acordă eforturilor de contracarare a terorismului și de proiectare a stabilității dincolo de granițele aliate.

Totodată, cei doi oficiali au subliniat importanța continuării și amplificării cooperării practice dintre cele două armate, prin continuarea desfășurării exercițiilor, atât în plan bilateral, cât și în format multinațional, mai precizează MApN.

 

Lasă un comentariu