REZULTATE CATASTROFALE ÎN IPOTEZA UNUI RĂZBOI NUCLEAR ÎNTRE SUA ȘI RUSIA

Distribuie pe:

Programul pentru Știință și Securitate Globală (SGS) al Universității Princeton a realizat, recent, o nouă simulare privind izbucnirea unui război nuclear între SUA și Rusia, utilizând ținte realiste, zone vizate, ordinea de luptă, arme folosite și randamentul acestora, etapele, strategia, tactica și estimări ale consecințelor.

În cazul unei asemenea conflagrații, numărul morților și al răniților s-ar cifra la peste 91,5 milioane de persoane, doar în primele ore după declanșarea conflictului, avertizează experții.

SGS este un program la care au aderat numeroși oameni de știință, motivați de nevoia de a evidenția consecințele potențial catastrofale ale actualelor planuri de război nuclear dintre cele două superputeri.

Riscul unui război nuclear a crescut exponențial în ultimii doi ani, deoarece atât SUA, cât și Rusia nu numai că au abandonat tratatele de lungă durată privind controlul armelor nucleare, dar au început să construiască noi tipuri de arme, extinzând aria circumstanțelor în care acestea ar putea fi utilizate.

Estimările nu includ numărul persoanelor care vor suferi, pe termen lung, de probleme de sănătate, ci se referă strict la decesele cauzate de exploziile nucleare. (sursa - sgs.princeton.edu/the-lab/plan-a) (I.S.)

 

Lasă un comentariu