GESTIONAREA SITUAȚIEI URȘILOR - O BĂTAIE DE JOC LA ADRESA ADMINISTRAȚIILOR LOCALE ȘI A CETĂȚENILOR

Distribuie pe:

Este halucinant ce se întâmplă în continuare în România, privind situația urșilor. Am identificat reținerea autorităților care ar fi trebuit să rezolve de multă vreme această problemă. Din păcate, este tipic pentru România faptul că un ONG cu două-trei persoane ajunge să decidă siguranța cetățenilor. Și, cu siguranță, după modelul existent deja, vom avea noi arii protejate, exploatate și controlate strict de aceste ONG-uri. Astfel, se ajunge din nou la situația în care autoritatea administrativă să nu ia nici o măsură fără acordul acestor ONG-uri și fără taxe grase virate în conturile acestora.

De ce nimeni nu se interesează de soarta oamenilor răniți de atacurile urșilor, de ce nu se îngrijorează lumea de faptul că au fost oamenii sfâșiați de urși, de faptul că au fost produse pagube omenești și au fost pierdute vieți omenești?

De ce oare, numai în România, apar boli precum pesta porcină, gripa aviară, boala vacii nebune și orice ține de regnul animal? De ce numai în România există câini vagabonzi? Oare nu își pune nimeni întrebarea: ce ascund în spatele lor, aceste ONG-uri?! Nu am văzut ca această dragoste nețărmurită față de animale să se reflecte în implicarea lor în activitățile Grădinii Zoologice, în cele ale școlilor, grădinițelor, fermelor sau în gospodăriile oamenilor!

Tot ce se întâmplă acum este o bătaie de joc la adresa cetățenilor, a comunităților și a primarilor localităților unde și-au făcut prezența urșii.

Lasă un comentariu