“SĂPTĂMÂNA LEGUMELOR ȘI FRUCTELOR DONATE”

Distribuie pe:

Elevi de la școlile din Dulcea, Ibănești Pădure, Isticeu și Ibănești au participat la o nouă ediție a acțiunii “Săptămâna legumelor și a fructelor donate”, oferind legume și fructe la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 1 din Târgu-Mureș și la Așezământul Social “Casa Maria II” din Reghin.

Elevii, însoțiți de cadre didactice și de directoarea Școlii Gimnaziale Ibănești, Ingrid Dan, au revenit și în acest an la Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă nr. 1 din Târgu-Mureș și la Așezământul Social Casa Maria II din Reghin, punând bazele unei frumoase tradiții ale cărei valori sunt solidaritatea, sprijinul, generozitatea și bunătatea.

Ca și în anii trecuți, produsele oferite au fost adunate datorită implicării familiilor și elevilor din întreaga comună. Lădițe și saci cu mere, pere, nuci, portocale, cartofi, ceapă, morcovi, varză, ardei, țelină etc. au mers către o școală și un centru a căror misiune este să-i îndrume, să-i ajute și chiar să țină loc de casă celor mai puțin norocoși - copii și tineri cu cerințe educaționale speciale, copii care provin din familii cu situație dificilă sau sunt  lipsiți de căldura și siguranța unui cămin.

Vizita a fost primită cu bucurie atât la școala din Târgu-Mureș, unde, în urmă cu un an, elevii din Ibănești au participat la o activitate educativă comună și au donat rechizite școlare, cât și la așezământul din Reghin, pe care elevii l-au vizitat atât anul trecut, dăruind fructe și legume, cât și cu un an înainte, când au adus pachete cu jucării, haine, încălțări, dulciuri, obiecte de igienă etc. Nu au plecat de aici, înainte de a vizita locul care pentru noii lor prieteni înseamnă acasă și de a admira decorațiunile pe care aceștia le confecționează pentru a organiza o mică expoziție cu vânzare, cu obiecte de Crăciun. (sursa și foto - ibanesti.ro)

Lasă un comentariu