PLĂȚILE TRANSFRONTALIERE ÎN EURO, MAI AVANTAJOASE PENTRU ROMÂNI

Distribuie pe:

Potrivit noilor norme ale Uniunii Europene privind plățile transfrontaliere în euro, efectuate în statele membre care nu fac parte din zona euro, se vor percepe aceleași comisioane ca și cele aplicate plăților interne.

Astfel, începând de luni, 16 decembrie 2019, un român care decide să trimită euro în străinătate va plăti, de acum înainte, același comision ca și în cazul unui virament efectuat în lei în România.

“Datorită acestor noi norme, toți cetățenii noștri și, de asemenea, toate societățile noastre vor putea să efectueze plăți transfrontaliere în euro, ieftine, ceea ce reprezintă un exemplu elocvent și concret al avantajelor reale pe care piața unică le poate oferi consumatorilor europeni.

De exemplu, o familie din România, care dorește să trimită bani în euro, copilului care participă la un schimb Erasmus la Paris, nu va mai fi nevoită să suporte costuri suplimentare, deoarece, de acum înainte, va plăti același comision ca în cazul unei tranzacții interne în România.

În etapa următoare, din aprilie 2020, se vor aplica dispoziții suplimentare care vor permite consumatorilor din UE să compare comisioanele de conversie monetară, atunci când plătesc cu cardul în altă monedă a UE”, a explicat Valdis Dombrovskis, vicepreședintele executiv responsabil cu o economie în serviciul cetățenilor, citat de HotNews.ro.

Lasă un comentariu