FUNERALII CU ONORURI MILITARE ALE VETERANULUI DE RĂZBOI MUREȘAN TEODOR

Distribuie pe:

La sfârșitul săptămânii trecute, la capela cimitirului din Miheșu de Câmpie, au avut loc funeraliile cu onoruri militare ale veteranului de război Mureșan Teodor, care a încetat din viață în data de 11 decembrie.

Născut în 27.03.1922, a fost încorporat la data de 1 aprilie 1943, la Regimentul 83 Infanterie Turda. În 19 noiembrie 1944 a fost rănit ușor, pe timpul luptelor de pe Tisa. S-a liberat în 1 mai 1946, la Comisariatul Militar Târgu-Mureș. Pe timpul stagiului militar, a îndeplinit funcții de trăgător la mitralieră și pușcaș mitralior în cadrul plutoanelor de infanterie. A fost decorat de președintele României cu medalia Crucea comemorativă a celui de-Al Doilea Război Mondial. A fost nu doar un luptător, ci și un pasionat al cântecului și al poeziei.

Îi plăcea foarte mult să citească, chiar și la această vârstă înaintată. Dar, mai presus de toate, a fost un om cald, cu suflet bun, care se bucura nespus când avea musafiri în bătătură, mai ales dacă erau militari..., se arată într-un comunicat al Garnizoanei Târgu-Mureș. Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Lasă un comentariu