FESTIVALUL JUDEȚEAN DE IARNĂ

Distribuie pe:

Festivalul județean de iarnă “Winter Festival 2019” ne reamintește, an de an, de ce sărbătorile de iarnă reprezintă cel mai frumos moment al anului: fulgi de nea și sclipici, colinde, veselie, toate presărate, din belșug, cu bunătate sufletească și dăruire.

Aflat la cea de-a XV-a ediție, evenimentul a reunit peste 203 elevi din 20 de unități de învățământ din județ, coordonați de 37 de cadre didactice, profesori de limba engleză și însoțiți de părinți sau alți susținători din familie. Cel mai frumos moment al anului a fost celebrat, zilele trecute, la Sala Festivă a Liceului Tehnologic “Constantin Brâncuși”. Spectacolul a fost organizat de Școala Gimnazială “Tudor Vladimirescu” din Târgu-Mureș, în colaborare cu IȘJ Mureș, în cadrul Cercului Pedagogic al profesorilor de limba engleză gimnaziu, zona Mureș, și a fost unul calitativ și bine organizat, așa cum reiese și din sondajele efectuate imediat după încheierea festivalului.

Momentele artistice au fost variate, pe gustul tuturor: dansurile tematice, hip-hop, dansul acrobatic și baletul au alternat cu recitaluri vocale sau instrumentale, scenete sau recitări de poezii, ceea ce indică seriozitatea cu care elevii tratează limba engleză, dovedind încă o dată cât de atașați sunt de limba engleză, și aducând, totodată, un cald și emoționant omagiu sărbătorilor de iarnă. Spectacolul a fost de înaltă ținută, sala arhiplină, iar voia bună a fost la maxim. O voce de invidiat, demnă de “Vocea României”, au demonstrat elevii de la Școala Gimnazială “Ioan Vlăduțiu”, Luduș, Școala Profe-sională Band, Școala Gimnazială “Dr. Nyulas Ferenc”, Mătrici, Școala Gimnazială “Serafim Duicu”, Târgu-Mureș, Școala Gimnazială nr. 1 Luduș, Școala Gimnazială Cristești, iar din Târgu Mureș s-au remarcat vocal elevii de la Școala Gimnazială “Europa”, Școala Gimnazială “Mihai Viteazul” și Școala Gimnazială “Tudor Vladimirescu”. Un moment idilic de Crăciun a fost oferit de balerina Anastasia Bodan de la Școala Gimnazială “Tudor Vladimirescu”. Alte unități de învățământ ne-au uimit cu talentul actoricesc al elevilor și excelente competențe lingvistice, evidente în interpretarea unor scenete inedite - “A Christmas Carol” a elevilor de la Școala Gimnazială “Nicoae Bălcescu” Târgu-Mureș. “Teatrul umbrelor” a fost pus în scenă de elevii Liceului Tehnologic “Domokos Kazmer”, Sovata, iar momentele dansante oferite de elevii de la Școala Gimnazială “Liviu Rebreanu”, Gimnazială nr. 1 Luduș, Școala Gimnazială Nr. 3, Târnăveni, Școala Gimnazială Vărgata, Școala Gimnazială “Nicolae Bălcescu”, Școala Gimnazială “Europa”, Școala Gimnazială “Al. I. Cuza”, Școala Gimnazială “George Coșbuc”, Școala Gimnazială “Tudor Vladimirescu”, Școala Gimnazială “Liviu Rebreanu”, Colegiul Național “Unirea” din Târgu-Mureș au dat ritm și culoare serii. Momentele de interpretare a poeziilor de Crăciun au adus zâmbetul pe buze și aplauze furtunoase elevilor de la Școala Gimnazială “Ion Chinezu”, Sîntana de Mureș și Școala Gimnazială ,,Sfântu Gheorghe”- Sîngeorgiu de Mureș, iar interpretarea la chitară a elevilor de la Școala Gimnazială “Dr. Nyulas Ferenc” Eremitu, și Școala Gimnazială “Nicolae Bălcescu” Târgu-Mureș a uimit întreaga audiență. Efortul tuturor participanților a fost răsplătit cu diplome și cutii cu praline, oferite prin donația SC Profi Invest Consult SRL din Târgu-Mureș.

Chiar dacă efortul inițial a fost unul considerabil din partea elevilor, rezultatul final a fost cel scontat, astfel încât experiența trăită este una memorabilă și a meritat orice sacrificiu. Pentru buna desfășurare a concursului și-au adus contribuția și elevi voluntari ai Școlii Gimnaziale “Tudor Vladimirescu”, care au dat o mână de ajutor la decorarea sălii și la prezentarea programului - Ormenișan Raul și Stan Paul din clasa a VIII-a. În urma sondărilor efectuate de voluntarii școlii, în rândul participanților, a reieșit faptul că elevii s-au simțit minunat, activitățile le-au făcut o plăcere deosebită, motivându-i, totodată, în învățarea limbii engleze pentru a putea participa la edițiile viitoare.

Mulțumim tuturor participanților pentru seriozitatea cu care au tratat acest festival și pentru implicare!

 

Lasă un comentariu