REPARTIȚIA CANDIDAȚILOR ADMIȘI ÎN REZIDENȚIAT

Distribuie pe:

Marți a început procesul de repartiție a candidaților admiși la concursul de intrare în Rezidențiat, sesiunea din 8 decembrie, informează Ministerul Sănătății prin intermediul unui comunicat.

“Timp de trei zile, în perioada 17-19 decembrie, toți candidații care au obținut minim 60% din punctajul maxim realizat pe fiecare domeniu, pe țară, au ales locurile/posturile în specialitate, precum și centrele de pregătire. Ca în fiecare an, repartiția s-a făcut prin teleconferință. Pentru sesiunea 2019-2020, Ministerul Sănătății a alocat, suplimentar, 2.448 de locuri, din care 936 pentru domeniul medicină, 1.052 pentru domeniul medicină dentară și 460 pentru farmacie”, a precizat sursa citată.

Ministerul reamintește că printre ultimele reglementări adoptate de Guvern a fost creat și cadrul legal care să permită “formarea unui număr record de rezidenți”, atât în spitalele județene, unități medicale private și unități medico-militare. Totodată, pentru suplimentarea numărului de locuri au fost luate în calcul toate unitățile de învățământ superior medical acreditate.

“În condițiile unei resurse umane deficitare în sistemul medical, echipa Ministerului Sănătății a îndeplinit primul obiectiv pe care l-am avut stabilit în programul de guvernare. Este prima oară, după 30 de ani, în care au fost asigurate locurile pentru toți cei care au obținut punctajul de trecere. Am suplimentat locuri pentru mai multe specialități, în special cele deficitare, ca de exemplu pediatrie, medicină de urgență, ATI, medicină de familie, epidemiologie etc. Practic, am început implementarea primelor măsuri pentru a ține tinerii rezidenți în țară”, a declarat ministrul Sănătății, Victor Costache.

Lasă un comentariu