CEAIUL DE USTUROI FACE MINUNI PENTRU SĂNĂTATE

Distribuie pe:

Consumat zilnic, pe stomacul gol, ceaiul de usturoi are o mulțime de beneficii pentru sănătate, iar dacă trecem peste “aroma” inițială ceva mai intensă vom fi surprinși de energia suplimentară și de starea generală de bine pe care ne-o oferă.

Specialiștii în fitoterapie ne asigură că o cană cu ceai de usturoi băută în fiecare dimineață ne oferă în mod sigur un impuls de energie, însă ne și atenționează că există câteva efecte secundare potențiale, cum ar fi arsuri la stomac, greață, vărsături, stres gastric. Totuși, aceste reacții adverse apar doar atunci când ceaiul este consumat în cantități foarte mari sau din cauza alergiilor.

Iată care sunt beneficiile ceaiului de usturoi:

Îmbunătățeș te imunitatea - Ceaiul de usturoi conține compuși antibacterieni și antifungici, fiind astfel un bun stimulator al sistemului imunitar, protejându-ne de o gamă largă de agenți patogeni infecțioși.

Reglează presiunea sanguină - Studiile au asociat ingredientele active din usturoi cu tensiunea arterială scăzută și au demonstrat că extractul de usturoi scade nivelului colesterolului. Acest lucru poate reduce riscul de ateroscleroză, atac de cord și accident vascular cerebral, precum și de boli coronariene.

Îmbunătățeș te sistemul respirator - Dacă suferiți de tuse, răceală, durere în gât sau congestie sinusală, o singură cană din acest ceai vă poate ajuta la eliminarea congestiei și la reducerea inflamației în tractul respirator. De asemenea, ajută la accelerarea până la vindecarea și eliminarea infecției care stă la baza acestor afecțiuni.

Pierdere în greutate - Ceaiul de usturoi este capabil să stimuleze metabolismul, ceea ce crește arderea grăsimilor, fiind de ajutor în eforturile de pierdere în greutate, în timp ce suprimă parțial apetitul.

Stimulează energia - O cană cu ceai de usturoi în fiecare dimineață vă poate oferi un impuls de energie pentru întreaga zi.

Mod de preparare - Pentru prepararea corectă a ceaiului de usturoi, avem nevoie de un cățel de usturoi, 200 de mililitri de apă, 3 grame de ghimbir ras, o linguriță de suc de lămâie și o lingură de miere.

Apa se fierbe, iar după ce a dat în clocot se adaugă usturoiul mărunțit și ghimbirul ras. Se lasă la fiert la foc mic timp de 20 de minute și la infuzat încă 10 minute. Conținutul se strecoară, apoi se adaugă mierea și zeama de lămâie.

Atenție! Se recomandă consumul unei singure căni de ceai de usturoi pe zi, întotdeauna proaspăt preparat.

Lasă un comentariu