CREDINȚA, FILOSOFUL ȘI... DUMNEZEU

Distribuie pe:

* “Dumnezeu... îți vede efortul, convingerea, pasiunea, și vede cât pui. Și cât pui, îți dă. Dacă faci tu un pas către El, face El 10 către tine. Așa a fost cu tot ce am realizat... În orice reușită sunt și participări invizibile... A fi credincios nu înseamnă a cere, ci a spera că vei primi dacă tu la rândul tău vei da ceea ce este firesc să dai. Eu spun: «Nu cer: dă-mi, Doamne, mașină Ferrari sau dă-mi 5 milioane de euro. Eu spun: dă-mi, Doamne, ce crezi că merit, după puterile mele de a primi și a înțelege!» Și e minunat așa”.

***

* “Lui Petre Țuțea îi datorez întoarcerea la Dumnezeu, care probabil că s-ar fi produs oricum în alte circumstanțe, cu altă motivație, dar s-a întâmplat așa, atunci: Citindu-l pe Petre Țuțea cu câtă convingere vorbește despre Dumnezeu și credința creștină, am început să-mi pun o întrebare foarte simplă, aproape demonstrație matematică: dacă omul ăsta după o viață întreagă, după ce a ajuns să înțeleagă lucrurile la care eu nici nu îndrăznesc să mă gândesc, crede, cum aș putea eu să spun că n-are dreptate și că eu, care sunt zero, sunt nimic pe lângă el? Nu am decât să cred automat pentru că el crede, pentru că am încredere în discernământul lui, în capacitatea lui de înțelegere, în filosofia lui. Mai târziu am început să intru în adâncul lucrurilor și să înțeleg”.

***

* “Știindu-mi propria mea poveste cu Dumnezeu și credința creștină, știind despre perioada când eram al nimănui, am avut grijă ca pe copiii mei să-i racordez din când în când la credință, cu diverse ocazii cât se poate de comune, de obișnuite: sărbătorile religioase mari: Paști, Crăciun, Rusalii, sărbătorile de nume, diverși sfinți, botezuri, cununii, înmormântări la care fără să vrei participi. I-am făcut să gândească la raționamentul creștin, le-am oferit o motivație fără însă să împing, fără să-i forțez, fără să condiționez în vreun fel”.

Mircea Tudor (1957 - ), inventator, după ce a câștigat, în martie 2009, Marele Premiu al Salonului de Invenții și Produse noi de la Geneva, cu unanimitatea voturilor celor 82 de membri ai juriului pentru crearea Roboscan-ului și a fost desemnat de Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale WIPO din cadrul ONU drept Inteligența tehnologică nr. 1 a lumii, a repetat performanța la 12 aprilie 2013, când a spulberat cutuma de 4 decenii și a obținut, din nou la Geneva, Marele Premiu pentru singurul scanner de avioane din lume - Roboscan 2M Aeria. A făcut studii de hidraulică, mecanică, pneumatică și energetică. A primit multe distincții și premii, printre care unul de la președintele României, Traian Băsescu. A absolvit Facultatea de Drept de la Universitatea “Transilvania” din Brașov.

AUTOR DE AFORISME:

* “Cu credință în Dumnezeu și ajutorul Lui, fiecare individual și toți împreună de aceeași parte, fiecare cu talanții lui în domeniul lui, vom învinge greutățile și ispitele vieții”.

* “Adevărata mea bogăție constă în familia mea, oamenii din jurul meu, echipa de colaboratori în activitatea zilnică, precum și oamenii pe care nu i-am cunoscut niciodată, dar, de la care am învățat rostul credinței și folosul în Dumnezeu”.

* “De multe ori îmi doresc ca ziua de lucru să fie de 26 de ore; Atâta timp cât Dumnezeu lucrează, Domnul Iisus Hristos lucrează, Apostolii Domnului lucrează, și totuși ei sunt vârful spiritualității creștine, ce cusur am avea noi, pământenii, de a nu lucra, cu ce ne-ar împiedeca lucrul să fim spirituali?”

Lasă un comentariu