TURIȘTII DIN ROMÂNIA AU PREFERAT CAZAREA ÎN HOTELURI

Distribuie pe:

Circa 70% dintre turiștii care au călătorit anul trecut în România au preferat cazarea în structură de primire turistică tip hotel/aparthotel, care reprezintă 47% din totalul spațiilor de cazare, conform unei analize realizate de o firmă de consultanță.

“Raportat la numărul de locuitori, România are de recuperat un decalaj major față de alte țări din regiune în ceea ce privește numărul de camere de hotel și numărul de turiști. În anul 2019, din totalul de 227.315 spații de cazare (camere în hoteluri, pensiuni, apartamente în regim hotelier, hosteluri etc.) doar 107.711 reprezintă camere de hotel clasificate la 1-5 stele, adică aproximativ 47%”, se menționează în analiza EST Hospitality.

Potrivit sursei citate, Republica Cehă, cu un număr similar de spații de cazare și camere de hotel și cu o populație cu aproape 50% mai mică decât cea a României, a atras pe baza estimărilor companiei, pentru anul 2019, un număr dublu de turiști.

Analiza semnalează că anul 2019 a adus o creștere a numărului de turiști (români și străini) față de anul 2018 de aproximativ 4%, fiind înregistrați 13,3 milioane de turiști față de 12,8 milioane turiști. Dintre aceștia, 9,3 milioane de turiști (aproximativ 70%) au optat pentru cazare în hoteluri.

“Dacă avem în vedere că din totalul spațiilor de cazare la nivel național camerele de hotel reprezintă doar 47% putem trage concluzia că oferta de cazare este insuficient reprezentată față de cererea înregistrată. Sunt necesare mai multe facilități de finanțare (ex.: programe în care proiectele hoteliere să devină eligibile pentru finanțările din fonduri europene, finanțări din fonduri publice etc.) pentru a putea atrage mai mulți turiști și a dezvolta mai mult destinațiile turistice”, subliniază autorii analizei.

În cifre absolute, cea mai mare creștere a numărului de turiști în anul 2019 s-a înregistrat în Regiunea Centru (Alba, Brașov, Covasna, Harghita, Mureș, Sibiu), 3,14 milioane în 2019 față de 3,02 milioane în 2018. Acest rezultat poate fi explicat prin concentrația de atracții turistice din aceste regiuni și prezența lor în toate cataloagele agențiilor de turism specializate în incoming, precizează sursa citată.

 

Lasă un comentariu