ÎN LUNA NOIEMBRIE 2019, ÎNCĂ 35 DE INCULPAȚI CONDAMNAȚI PENTRU CORUPȚIE!

Distribuie pe:

Agenția Națională Anticorupție (DNA) anunță că, în luna noiembrie 2019, în dosare de corupție instrumentate de această instituție au fost condamnați 35 de inculpați, prin 20 de hotărâri judecătorești definitive.

Printre cei condamnați definitiv, figurează un primar de municipiu, un notar, un arhitect-șef de primărie de municipiu, un director județean de la finanțe, 3 directori de primărie de municipiu, un director societate termoficare și un ofițer de jandarmerie, iar pedepsele dispuse de judecători, în cazul acestora, variază între 9 ani de închisoare și 7 luni cu suspendarea pedepsei.

“Având în vedere că, în multe cazuri, între pronunțarea deciziilor, motivarea acestora și transmiterea lor de către instanțele de judecată, în format electronic, se înregistrează o anumită diferență de timp, DNA a decis publicarea unor informări cu privire la soluțiile de condamnare definitive, la momentul pronunțării acestora.

În acest fel, răspundem cerinței de informare a opiniei publice asupra întregului proces penal, în cazuri de mare corupție, inclusiv asupra finalității dosarelor trimise spre judecare”, precizează DNA, într-un comunicat de presă.

Lasă un comentariu