O JUMĂTATE DE MILIARD DE ANIMALE SĂLBATICE AU PIERIT ÎN INCENDIILE DIN AUSTRALIA

Distribuie pe:

Urși koala însetați, cerșind apă, canguri fugind din calea flăcărilor... - în Australia, incendiile, care fac ravagii pe continent încă din septembrie 2019 - sunt o calamitate pentru viața sălbatică. Mai rău: conform estimării cercetătorilor de la Universitatea din Sydney, citați de presa anglo-saxonă, numai în New South Wales, incendiile ar fi ucis 480 de milioane de animale, inclusiv 8.000 de urși koala, reprezentând 30% din populațiile acestei specii. Oamenii de știință estimează că refacerea faunei și florei devastate de incendii ar putea dura aproximativ 40 de ani, în funcție de factori precum: condițiile de climă, precipitații, exploatări forestiere etc. Profesorul Andrew Beattie de la Macquarie University din Sydney a declarat că numărul animalelor care au pierit în incendii ar putea fi de miliarde, “dacă avem în vedere și mamiferele, păsările, reptilele, amfibienii și insectele mari, precum fluturii”.

“Vom ști mai mult când incendiile vor fi sub control și stinse”, a declarat ministrul Mediului, Sussan Ley. “Incendiile au fost atât de puternice și de rapide, încât rata mortalității animalelor care trăiesc în copaci (cum ar fi urșii koala) va fi semnificativă, dar regiunea este atât de distrusă de flăcări încât, probabil, nu vom găsi niciodată cadavrele”, spune ecologul Mark Graham de la Nature Conservation Council.

Cel puțin 20 de persoane au murit de la izbucnirea incendiilor, în septembrie anul trecut.

Gestionarea crizei de către primul ministru Scott Morrison a provocat furie nu doar în Australia, ci în întreaga lume, întrucât reacția guvernului federal este “lamentabil de lentă și dezorganizată”, apreciată specialiștii. (sursa și foto - AFP)

Lasă un comentariu