PESTE 2,5 MILIOANE DE PERSOANE AU TRANZITAT FRONTIER ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR DE IARNĂ

Distribuie pe:

Peste 2,5 milioane de persoane au tranzitat frontiera în perioada sărbătorilor de iarnă (20 decembrie - 3 ianuarie), informează Poliția de Frontieră.

Potrivit sursei citate, în perioada menționată, frontiera română a fost tranzitată de aproximativ 2.540.000 de persoane - din care 1.180.000 pe sensul de ieșire din țară și 1.360.000 pe sensul de intrare - și 573.000 mijloace de transport, fiind înregistrată o creștere cu aproximativ 14 % față de aceeași perioadă a anului trecut.

Poliția de Frontieră Română menționează că peste 4.200 de polițiști de frontieră desfășoară zilnic activități de supraveghere și control la frontiera de stat. Cele mai tranzitate au fost punctele de trecere a frontierei din vestul țării, pe unde au trecut aproximativ 941.000 persoane, cele aeroportuare - 734.000 persoane, dar și cele de la frontiera cu Republica Moldova - 385.000 persoane.

Cel mai tranzitat punct de frontieră a fost punctul de trecere frontieră din Aeroportul “Henri Coandă” cu un trafic de aproximativ 473.000 persoane, urmat de punctul de trecere frontieră Nădlac II cu peste 361.000 persoane și punctul de trecere frontieră Borș unde polițiștii au verificat peste 231.000 persoane. La frontiera cu Republica Moldova, cel mai tranzitat punct de frontieră a fost Albița, iar la granița cu Bulgaria a fost punctul de trecere frontieră Giurgiu.

“Deoarece, în perioada imediat următoare, mulți cetățeni români se vor întoarce la reședințele lor din străinătate, se preconizează o creștere a traficului de persoane și a mijloacelor de transport la frontiera din vestul țării, pe sensul de ieșire din țară, fapt pentru care Poliția de Frontieră Română recomandă folosirea tuturor punctelor de trecere a frontierei de la granița româno-ungară, unde sunt 11 puncte de trecere cu specific rutier și, în total, sunt disponibile, atât pe sensul de intrare în țară, cât și pe sensul de ieșire, câte 58/53 de benzi de control pe sens”, precizează Poliția de Frontieră.

IGPF reamintește că pe site-ul instituției este disponibilă aplicația “Trafic on-line” care prezintă o medie a timpilor de așteptare în punctele rutiere de trecere a frontierei pentru anumite intervale de timp.

De asemenea, Poliția de Frontieră a pus la dispoziția participanților la traficul transfrontalier numărul de telefon 021.9590, unde pot fi semnalate diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizările fiind preluate de către polițiștii de frontieră.

 

Lasă un comentariu