TREI PILDE PILDUITOARE - ROMÂNII AR AVEA CE ȘI DE LA CINE SĂ MAI ÎNVEȚE

Distribuie pe:

1.- Raportat la numărul populației și la suprafața geografică, Polonia și polonezii au cheltuit, an de an, din bugetele Uniunii Europene, fonduri bănești nerambursabile (adică gratuite, însă super-controlabile internațional), în valoare de zece ori mai mari decât România și românii. Și știți pentru ce și de ce?! Că sute de specialiști polonezi au stat la Bruxelles, începând cu primul an al intrării țării lor în Uniunea Europeană și în Spațiul Schengen. Ca urmare, ei continuă și acum să “trudească” direct la sursa zecilor de miliarde de euro. Și stând acolo, pe capul finanțiștilor și politicienilor, au învățat inclusiv principalele “șmecherii” ale întocmirii până și a celor mai neînsemnate proiecte de investiții, în vreme ce ai noștri patru președinți ai României, ca și sutele și sutele de miniștri și de secretari de stat, de mii și mii de parlamentari și de zeci de mii de primari de orașe, municipii și comune n-au încetat să se ciondănească și să se pârască reciproc la DNA și la instituțiile Uniunii Europene. Neuitând, însă, să se împace între ei atunci când alcătuiesc grupurile infracționale organizate pentru jefuirea țării și sfidarea populației sărace. Așa se face că am ajuns să fim în coada Europei în mai toate domeniile! Și atunci, vin și te întreb pe tine, cititorule de gazetă: acești neoameni nu ar trebui bătuți la propriu încât să le sune apa în cap? Dar și să li se sechestreze și liciteze public toate averile dobândite ilicit!? Eu cred că da! Nu de alta, dar chiar de dată recentă s-a mai fabricat încă o găselniță a dezbinării naționale: desprinderea din geografia rotundului României a așa- zisei “Regiuni de Vest”, alcătuită, într-o primă etapă, din actualele județe Timiș, Arad, Bihor și Cluj.

2.- O incredibilă poveste, numai bună de depănat românilor care trândăvesc lângă caloriferele și sobele călduțe ale caselor, vilelor și cabanelor. Și tocmai în acest anotimp al colindelor sărbătorilor creștine ale iernii. Mai întâi de toate, vă vom spune că simpatica președintă a Republicii Croația poartă prenumele predestinat urărilor creștinești ale iernilor românești: acela de Kolinda. Că al său nume de familie este acela de Grabar-Kitarovic și că în data de miercuri, 29 aprilie 2020, va împlini vârsta de 52 de ani. Dar și că de curând, această destoinică și frumoasă femeie a făcut micuței sale țări, din fosta Republică Federativă Jugoslavia, câteva surprinzătoare cadouri numai bune de pus sub bradul Crăciunului și Anului Nou, între care: a. - A vândut la licitație publică națională și internațională atât cele 35 de limuzine guvernamentale Mercedes Benz, cât și avionul prezidențial, obligând toate oficialitățile statului să folosească avioanele de linie ale aviație naționale, iar la alegere, pentru deplasările prin țară, abonamentele anuale pe calea ferată și pe autobuze, sau mașinile personale, însă fără decontarea consumului de carburanți; b. - Că sumele rezultate din această economie se regăsesc în bilanțul anual al Trezoreriei Croației; c. - Că și-a redus propriul salariu și al miniștrilor la jumătate, la fel și cheltuielile ambasadelor și consulatelor din străinătate ale țării sale; d. - Că a mărit salariul minim și în sectorul privat al economiei și a eliminat pensiile speciale ale senatorilor și deputaților. Și cu toate că respectiva domnișoară-președintă Kolinda citește, scrie și vorbește fluent croata, sârba, engleza, rusa, franceza, italiana și germana, nu se crede superioară nimănui din încântătoarea ei țară, declarată “perla turistică a Mării Adriatice”. Notă: Așadar, un exemplu demn de urmat și de mai marii Statului Român. Nu de alta, dar autoritățile germane au confiscat mașinile de lux ale românilor care beneficiază în țara lor de ajutoare sociale; austriecii nu mai oferă astfel de ajutoare celor care nu știu și nu vor să urmeze cursurile gratuite pentru învățarea limbii statului, în vreme ce italienii nu-i mai lasă pe românii stabiliți la ei în țară să circule cu mașinile neînmatriculate și neimpozitate în Italia. Doar Românica noastră continuă să rămână țara tuturor neisprăviților!

3. -Nu numai că nu pot dormi de grija propriilor lor afaceri bancare, militare și războinice, dar evreii-israelieni și ceilalți din restul lumii nu-i lasă să închidă ochii și să pună capul pe pernă nici pe arabii vecini de granițe. Nu de alta, dar așa sunt ei modelați de credința iudaică a legendarului lor profet Moise și de filozofia înțelepciunilor de viață ale fostului lor rege David. Mereu să facă și să plănuiască ceva. Însă numai și numai în favoarea țării lor, în care s-au reîntors cu milioanele după îndelungata lor pribegie prin lumea largă, precum componenții “Corului robilor” (evrei) din opera “Nabucco”, a italianului Giuseppe Verdi (1813-1901). Și o fac indiferent unde s-ar afla. Ca urmare, un popor mai solidar cu propriul lui trecut istoric și mai mândru cu scrierea sa de la dreapta la stânga nici că se poate găsi un altul în acest început de mileniu 3. Dovadă că nu vrea să uite și să ierte nici lecția criminal de dură a suferințelor de neimaginat pe care le-a îndurat datorită fanaticului fascism german al lui Hitler și cel al italianului Musolini. Atât cel dinainte, cât și din timpul desfășurării celui de-Al 2-lea Război Mondial. Așa se face că au mai adăugat la vechile lor deprinderi de vestiți comercianți, bancheri și bijutieri, atât profesia fabricării armelor ultramoderne (inclusiv a celor nucleare), cât și talentul speculativ de a “monopoliza” listele anuale cu Premiile Nobel, mai ales în domeniile fundamentale ale științelor lumii contemporane, cum ar fi: medicina umană, chimia și fizica pură, cibernetica, matematica superioară și economia capitalistă. Unul dintre foștii lor înaintași valoroși avea să fie evreul-germano-elvețiano-american Albert Einstein (1879-1955), autorul teoriei relativității, dar și a formulei fabricării bombei atomice.

 

Lasă un comentariu