IERI, LA TÂRGU-MUREȘ: CEREMONIA DE ÎNVESTIRE ÎN FUNCȚIA DE PREFECT A DOAMNEI MARA TOGĂNEL

Distribuie pe:

Sala mare a Palatului Administrativ din Târgu-Mureș a găzduit, ieri, ceremonia de învestire în funcție a noului prefect de Mureș, dna Mara Togănel, numită prin Hotărâre a Executivului, la începutul acestei săptămâni.

În sistem de videoconferință, ministrul de Interne, Marcel Vela, a dat citire deciziei Guvernului, iar după intonarea Imnului de Stat al României, noul prefect a depus jurământul de credință prevăzut de lege.

Conceptele de încredere, transparență, dialog și mediere, văzute în complementaritatea și în unitatea lor, constituie, în viziunea prefectului, “garanția unui nou început”, esențiale pentru plasarea Instituției Prefectului în centrul administrației locale, ca liant între cetățean și funcționarul public.

Relația cu administrațiile publice locale, cunoașterea provocărilor cu care se confruntă societatea civilă, schimbarea abordărilor “de tip funcționăresc”, o mai strânsă colaborare cu organizațiile neguvernamentale sunt câteva dintre obiectivele pe care și le propune noul reprezentant al Guvernului în arealul mureșean, potrivit alocuțiunii rostite în cadrul ceremoniei.

O bogată experiență în domeniul administrației publice, dar și contactul nemijlocit cu problemele extrem de complicate ale mediului social (actualul prefect a deținut funcția de președinte al Organizației Femeilor Liberale Mureș) o orientează pe Mara Togănel să se aplece, în viitor, asupra unor chestiuni precum: violența domestică, discriminarea femeii, educație - consumul de alcool, droguri și tutun în rândul tinerilor - probleme (arhi)cunoscute la nivel teoretic, dar, din păcate, rămase nerezolvate, “din lipsa implicării noastre, a tuturor”.

În altă ordine de idei, având în vedere disfuncționalitățile ce trenează la nivelul unor servicii - cheie ale instituției, esențiale pentru relația cu cetățeanul, Togănel își propune, în viitorul foarte apropiat, o serie de consultări cu reprezentanții administrațiilor publice din județ - primari, viceprimari, consilieri etc. “Nu există viitor bun, fără să avem grijă de prezent”, a conchis Mara Togănel.

Alături de subprefectul Nagy Zsigmond, de președintele CJ Mureș, Peter Ferenc, la ceremonie au fost prezenți reprezentanți ai administrației județene, municipale, orășenești și comunale, conducători ai unor instituții deconcentrate din județ, prefectul primind felicitări și… evident, buchete de flori.

Lasă un comentariu