ÎNTRE PNL ȘI PSD, NICIO DIFERENȚĂ - MEREU “VÂNDUȚI” DE BUCUREȘTI, PENTRU VOTURI ALE UDMR!

Distribuie pe:

Printr-un Ordin iresponsabil al ministrului Educației și Cercetării, Cristina Monica Anisie, publicat marți, 7 ianuarie 2020, în Monitorul Oficial al României, se săvârșește legislativ o mare mârșăvie politică, fiind promulgat un act normativ care subminează fraudulos sfânta limbă română. Conform acestuia, “pentru elevii care au urmat studiile într-o limbă de circulație internațională sau într-o limbă a minorităților naționale, certificarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română se face cu diploma de bacalaureat.” Cu alte cuvinte, Ministerul Educației interzice universităților să oblige candidații care au absolvit un liceu din România, dar cu predare în altă limbă decât româna, să susțină un examen pentru competențe lingvistice în limba română.

Este o mare eroare, întrucât o parte semnificativă dintre absolvenții de astăzi ai diferitelor forme de învățământ în limba maghiară nu cunosc elementar limba română. Mărturie sunt rezultatele grăitoare ale elevilor maghiari din județul Mureș, obținute la examenul de evaluare națională pentru limba română, pe care le-am făcut cunoscute public încă din anul 2017. Iar de atunci situația s-a înrăutățit și mai mult...

Condamnăm, de pildă, anul trecut, trocurile politice mizerabile săvârșite de UDMR cu PSD și presiunile făcute de Uniune asupra Ministerului Educației Naționale, pentru a se modifica prin ordin al ministrului Educației Naționale regulamentul de desfășurare al olimpiadelor școlare. Susțineau udemeriștii, atunci, că ministerul îi discriminează pe elevii de etnie maghiară, în cadrul olimpiadei de limbă și literatură engleză, deoarece la traducerea din și în limba engleză trebuie să folosească limba română, nu limba maghiară. De ce credeți că aveau o problemă cu limba română? Tocmai pentru că nu o cunosc!

Oare nu e discriminatoriu pentru statul român că o mare parte a cetățenilor săi, elevi maghiari și tineri școliți după 1990, izolați prin politica etnocentristă consecventă a UDMR, de trei decenii încoace, nu cunosc decât aproximativ, vag sau deloc limba română… În ce privește examenul de bacalaureat pentru limba română, vă invit să participați încă de pe acum și să vă dumiriți cum trec examenul o mare parte a elevilor maghiari din Harghita, Covasna, Mureș ș.a., mai ales că în foarte multe unități de învățământ de limbă maghiară nu există profesori de limba română calificați. Dar subiectul interesează, cumva, Ministerul de Resort? Evident, elevilor în cauză le este aproape imposibil să traducă un text din limba engleză, în limba română, pe care nu o cunosc, deși s-au născut în România, întrucât o consideră o limbă “străină”! Dar, oare, în ce țară a Uniunii Europene li se permite cetățenilor să nu cunoască limba oficială a statului din care fac parte?! Ba, mai mult, sunt încurajați implicit legislativ să trateze națiunea și limba română ca străine, un fel de “regim de ocupație”, politicienii maghiarimii pretinzând autonomii teritoriale pe criterii etnice și un tratament special, discriminatoriu pozitiv, în raport cu toți ceilalți cetățeni ai statului român?!

Problema este cu unii trădători politici din fruntea țării, anterior foarte “mândri că sunt români”, iar azi cu alții, preluând confuz aceleași metehne, derapați și dezorientați prin capcanele negoțului cu soarta limbii române și a națiunii, dedulciți mereu la alte combinații și trocuri politice de culise care șubrezesc interesele naționale ale României, pe termen lung. Se încurajează, de fapt, prin astfel de proceduri subversive, tocmai segregaționismul, discriminarea și separatismul, enclavizarea etnică și vrajba interetnică. De aici până la autonomia teritorială pe criterii etnice, din nou forțată legislativ în Parlamentul României, nu e decât un joc pe tabla politică de șah internă și internațională, în acest context geo-politic global exploziv. Iar românii din centrul țării sunt scoși la mezat, ținuți consecvent tot într-un astfel de ,,mat” al guvernărilor care nu prea înțeleg mare lucru din ce se întâmplă periculos pentru patria română prin Transilvania… Oare cu ce am greșit să fim astfel blestemați și mereu “vânduți” de București, pentru 30 de arginți, pardon, voturi ale UDMR?!

Recomand Guvernului să nu treacă de linia roșie a responsabilității privind cinstirea cuvenită limbii române, integritatea națiunii române, susținerea intereselor patriei noastre și respectarea Constituției României. PSD a plătit, între altele, și pentru această trădare politică. Sper că toți cei aflați pasager, vremelnici în fruntea țării, își înțeleg responsabil menirea, mai profund decât predecesorii, că au maturitatea și luciditatea necesare, că nu doresc să deconteze politic și electoral la fel ca pesediștii!

Lasă un comentariu