“IMPOSSIBLE FOODS” LANSEAZĂ PE PIAȚĂ CARNEA DE PORC PE BAZĂ DE PLANTE ȘI PROMITE CÂRNAȚI VEGETALI

Distribuie pe:

Compania de produse din carne pe bază din plante “Impossible Foods” a anunțat marți că a făcut un nou pas după carnea de vacă, realizând o alternativă la carnea de porc din care asigură că va elabora inclusiv cârnați, relatează EFE.

Alternativa ecologică este realizată în laboratoare pe bază de soia, ulei de floarea soarelui și cocos, alături de aminoacizi, vitamine, zaharuri și fier pentru a-i da textura și savoarea tipică produselor din carne de porc și care poate fi utilizată într-o gamă largă de rețete tradiționale.

“Are cu 40% mai puține calorii decât carnea, cu 60% mai puține grăsimi și zero colesterol”, a asigurat consilierul delegat și fondatorul companiei “Impossible Foods”, Pat Brown, în cadrul prezentării produsului desfășurată luni, în Las Vegas (SUA).

Imitația din carnea de porc este certificată pentru consumul adepților dietelor kosher și halal, care nu acceptă produsele derivate din carnea de porc reală. Din această carne pot fi realizate specialități precum mâncarea vietnameză Banh Mi, chiftele, “dumplings” sau alte feluri de mâncare realizate din carne tocată.

Noile produse nu conțin gluten, hormoni de origine animală sau antibiotice.

Asemeni cărnii de vacă, “Impossible Foods” s-a ocupat și de o alternativă la carnea de porc care să satisfacă atât gusturile consumatorilor, cât și cele ale bucătarilor: înainte de preparare carnea este roz și fragedă, iar pe măsură ce este gătită se închide la culoare și este mai suculentă.

Lasă un comentariu