PROF. DR. MONICA POP: “LEACURI BĂBEȘTI - NICIODATĂ, PENTRU OCHI!”

Distribuie pe:

Director al Spitalului Clinic de Urgențe Oftalmologice București din anul 1994, prof. dr. Monica Pop a publicat pe blogul personal o avertizare despre metodele naturiste de vindecare a problemelor oculare.

“În realitate, nu există așa ceva! Vă rog, pe toți cei care citiți această avertizare, dați mai departe pentru a preveni o eventuală nenorocire. Așa-zisul tratament al ochilor cu plante, ceaiuri, miere, lapte, comprese, alifii neoftalmice, orice substanțe, de orice fel, care nu sunt medicamente speciale oftalmologice, poate genera afecțiuni foarte grave, mergând până la pierderea vederii.

Nici legume sau sucurile lor, nici ceaiuri de orice fel (de mușetel, cu atât mai puțin), nici creme sau soluții - NU, NICIODATĂ LA OCHI!!!

Una dintre cele mai periculoase așa-zise tratamente este cel cu MIERE, aceasta putând duce urgent la opacifierea corneei și la pierderea vederii! Insist asupra acestor aspecte și vă rog să transmiteți tuturor cunoscuților dumneavoastră.

Gasiți pe acest blog sfaturi și tratamente pentru majoritatea afecțiunilor pentru care unele persoane, cu o cultură medicală precară, apelează, din păcate, la astfel de leacuri (imperforația de canal la nou-născut, conjunctivite, ulcior, salazion etc).

De principiu, nici ceaiurile (de băut), capsulele sau alte suplimente vândute ca ajutătoare pentru ochi sau vedere nu au, de cele mai multe ori, vreun efect în sfera oftalmologică”, a scris prof. dr. Monica Pop pe blogul său.

Lasă un comentariu