PROMOVAREA IDEALURILOR OLIMPICE – CONCURSUL “CINE ȘTIE OLIMPISM”

Distribuie pe:

Academia Olimpică Română (A.O.R.), aflată în subordinea Comitetului Olimpic și Sportiv Român, fără personalitate juridică, are rolul de a afirma, dezvolta și promova, pe toate planurile, ideile generoase ale olimpismului, spiritului și principiilor olimpice în activitatea sportivă din România.

Totodată, A.O.R. diseminează spiritul de fair-play, acționează împotriva tuturor formelor de discriminare și violență în sport, precum și împotriva utilizării substanțelor și procedurilor interzise de Codul Mondial Anti-Doping.

Propagă Olimpismul prin programe educaționale și de formare, contribuind la educarea, în spiritul idealurilor olimpice, a specialiștilor în educație fizică și sport.

Activitatea de educație și cultură olimpică desfășurată de filiala Mureș a Academiei Olimpice Române debutează cu “Cine știe olimpism”, concurs organizat în parteneriat cu Colegiul Național Vocațional Pedagogic “Mihai Eminescu” din Tg-Mureș. În deschiderea evenimentului, ce va avea loc marți, 14 ianuarie, începând cu ora 9, în sala de educație fizică și sport a colegiului, prof. Mircea Prozan va prezenta un material despre Jocurile Olimpice antice.

La prima parte vor participa elevi din clasele X-XI din liceele aflate în proximitatea unității de învățământ gazdă. Partea a doua va fi organizată la Colegiul Național ,,Unirea” din Târgu-Mureș.

Competiția, deosebit de atractivă, se află la cea de-a IV-a ediție și are o participare de peste 100 de elevi, foarte bine pregătiți pentru a ocupa locurile fruntașe.

Liceele sunt reprezentate din echipaje formate din câte cinci elevi, însoțite de cadrele didactice.

În încheierea concursului se vor acorda premii pentru primele trei echipaje cu diplome din partea Comitetului Olimpic și Sportiv Român - Academia Olimpică Română și cu materiale promoționale specifice, aflăm de la prof. Elena Vlas, director A.O.R., filiala Mureș.

Lasă un comentariu