CENTRUL MEDICAL HĂDĂRENI, APROAPE DE DARE ÎN FOLOSINȚĂ

Distribuie pe:

Prin Hotărârea Consiliului local din 11 aprilie 2017, s-au aprobat indicatorii tehnico-economici ai investiției “Construire Centru medical în localitatea Hădăreni, comuna Chețani, județul Mureș”. Erau primele elemente ale viitorului proiect, în fața căruia stătea însă un drum lung și anevoios date fiind și antecedentele nu prea plăcute din istoria localității. Prin strădania sa, primarul a făcut ca o idee să fie pusă pe hârtie, într-un proiect, iar proiectul să fie finanțat și să primească drept de realizare.

Compania Națională de Investiții, prin Autorizația de construire 26/03.10.2018 a marcat demararea lucrărilor și finanțarea pentru Centrul medical local din satul Hădăreni, comuna Chețani, lucrări în valoare de 745.592,56 lei. Antreprenor e asocierea dintre ROMART CONCEPT SRL & WFA IMPEX SRL și ROMART ASIST SRL, iar diriginte lucrări e STACONS PMP SRL, proiectul aparținând ROMART ASIST SRL. Despre importanța acestei investiții, pentru locuitorii Hădărenilor dar și pentru toți cetățenii comunei Chețani, nu mai e nevoie de zis prea multe. Vestea bună este că lucrările sunt în curs de finalizare și că - precum ne-a obișnuit până acum - primarul Emil Florin Mocan supraveghează personal desfășurarea investiției și calitatea lucrărilor. Momentan, constructorul lucrează la finisările interioare și se instalează aparatura necesară funcționării. Clădirea este deja racordată la rețeaua de apă și la cea de curent, iar darea în folosință ar trebui să aibă loc în această primăvară. Centrul medical din Hădăreni va avea trei cabinete de medicină de familie, stomatologie și farmacie. Nu a fost neglijată nici modernizarea dispensarului uman din Chețani, pentru care este elaborat deja proiectul tehnic. În ceea ce privește serviciile sociale, momentan se realizează un proiect pentru obținerea unei finanțări europene pentru dezvoltarea unui centru multifuncțional pentru tineri și vârstnici, în satul Grindeni, în apropierea școlii și a bisericii din localitate.

După cum să știe, comuna dispune deja de un dispensar, situat în Chețani, unde își desfășoară activitatea cadre medicale medii și un medic de familie, care se deplasează, în fiecare zi de joi, și în localitatea Grindeni. Cei din Hădăreni au și ei medic de familie, însă resimțeau lipsa unui centru medical modern.

Lasă un comentariu