15 IANUARIE - ZIUA CULTURII NAȚIONALE - OMAGIU POETULUI MIHAI EMINESCU

Distribuie pe:

Inspectoratul Școlar Județean Mureș, în parteneriat cu Filarmonica de Stat din Târgu-Mureș și Biblioteca Județeană Mureș, organizează sărbătorirea Zilei Culturii Naționale și omagierea poetului Mihai Eminescu, la 170 de ani de la nașterea sa.

Seria manifestărilor de miercuri, 15 ianuarie, va debuta la ora 12 cu o slujbă de pomenire, ce va avea loc la Biserica de Lemn “Sf. Arhanghel Mihail” din Târgu-Mureș, locul unde, în iunie 1866, a poposit Poetul, în drumul său spre Blaj. La ora 12.30 se va depune ghirlanda de flori la Statuia Poetului din parcul Centrului Cultural “Mihai Eminescu” din Târgu-Mureș.

Evenimentul, desfășurat sub genericul “LA STEAUA...” și coordonat de dna inspector școlar pentru Limba și Literatura Română - prof. dr. Maria Kozak, va avea loc la Palatul Culturii din Tg.-Mureș, începând cu ora 14.

Cu acest prilej, Inspectoratul Școlar Județean Mureș va oferi Placheta Eminescu și Diploma de Excelență Culturală unor personalități care susțin cu profesionalism și implicare actul cultural autentic: prof. CRISTINA SOMEȘAN - director al Colegiului Național “Al. Papiu Ilarian”, prof. univ. dr. MIRCEA SIMIONESCU - rector al Universității “Dimitrie Cantemir” din Târgu-Mureș, și ALEXANDRU CÎMPEANU - vicepreședinte al Consiliului Județean Mureș, aflăm de la prof. Claudiu-Gabriel BÎNDILĂ, Inspector Școlar General al IȘJ Mureș. Domnia sa adăuga: “Invităm locuitorii județului Mureș, oamenii de cultură, dascălii și elevii învățământului mureșean și pe toți cei care doresc să afle cât de bogați în Eminescu suntem, la omagierea celor 170 de ani eminescieni”.

Lasă un comentariu