“ALEGERILE ANTICIPATE, IMPUSE... DE UN PROGRAM DE GUVERNARE ASCUNS”

Distribuie pe:

Președintele PSD Vaslui, Dumitru Buzatu, a declarat marți că singurul motiv pentru care alegerile anticipate ar trebui făcute este acela că ar exista un program de guvernare “ascuns”, pe care liberalii nu vor să-l devoaleze acum și vor să-și scurteze cât mai mult posibil șederea la guvernare pentru a-l pune în aplicare după ce vor obține o majoritate parlamentară.

“E o nebuloasă în ceea ce privește motivația acestor alegeri anticipate, se află deja la guvernare (PNL - n.r.), pretind că există o majoritate stabilă și atunci singurul motiv pentru care ar trebui făcute alegerile anticipate ar fi că există un plan ascuns, un program ascuns de guvernare, pe care nu vor să-l devoaleze în aceste momente și vor să-și scurteze cât mai mult posibil șederea la guvernarea aceasta care urmează până la alegerile normale pentru ca, după aceea, să-l poată pune în aplicare. Evident, populația, neavând timp să constate politicile negative ale politicilor actualului Guvern, pentru că sigur vor fi negative din moment ce bugetele sunt mult mai reduse, consumul se va restrânge și atunci de unde investiții, de unde dezvoltare, de unde creștere economică”, a precizat Buzatu, înainte de ședința Comitetului Executiv Național al PSD.

El a adăugat că depunerea unei moțiuni de cenzură de către social-democrați trebuie argumentată și prin consecințele pe care o asumare a răspunderii de către liberali pe alegerea primarilor din două tururi le-ar produce.

“Cred că lucrul acesta va fi analizat în ședința Comitetului Executiv. Cred că o moțiune de cenzură trebuie să fie legată de un element fundamental al guvernării. Faptul că se fac diverse jocuri politice, se fac diverse artificii pentru a muta mai devreme sau mai târziu alegerile - asta e o chestiune care urmează să fie judecată. Depunerea unei moțiuni trebuie argumentată și prin consecințele pe care o asemenea asumare de răspundere le-ar produce”, a susținut acesta.

Referitor la anunțul președintelui interimar al PSD, Marcel Ciolacu, de a organiza o sesiune parlamentară extraordinară dedicată pensiilor speciale, Dumitru Buzatu a arătat că ar opta pentru o remodelare a acestui sistem de acordare a acestor tipuri de venituri.

Lasă un comentariu