ZIUA CULTURII NAȚIONALE ROMÂNE, ÎN TURCIA - CONCERT EXTRAORDINAR “VIOLONCELLISSIMO”, LA ISTANBUL

Distribuie pe:

“Violoncellissimo” este unul dintre cele mai prestigioase ansambluri camerale românești din ultimii 15 ani și s-a format la inițiativa renumitului violoncelist Marin Cazacu, care, alături de actuali și foști studenți ai săi, a deschis astfel un nou drum în promovarea muzicii și a tinerelor talente din România. Marele success obținut la ediția din 2001, în cadrul Festivalului Internațional “George Enescu”, a propulsat formația în atenția admirativă a publicului și criticii de specialitate. Șapte ani mai târziu, “Violoncellissimo” uimea publicul cu un moment muzical fără precedent, când 60 de violonceliști au apărut pe scena Ateneului Român - “un concert demn de Cartea recordurilor”, după cum a scris, la acel moment, presa.

În 2013 și 2018, Marin Cazacu a urcat din nou pe scena Ateneului Român, de această dată în două concerte extraordinare alături de 100 de violonceliști.

Ansamblul a susținut concerte în cadrul unor importante evenimente culturale din România (primul turneu național în 2019) și în străinătate: Concert cu ocazia aniversării a 140 de ani de la nașterea lui Constantin Brâncuși - la Paris, Ziua Culturii Naționale, Gala UNITER, Hope Concert 2015, 2016, 2107 și 2018, la Washington, Bruxelles și Luxemburg, în 2019.

Anul 2020 a început în forță pentru “Violoncellissimo”, în Turcia, marți, 14 ianuarie, într-un concert extrordinar dedicat Zilei Culturii Naționale, la Centrul Cultural “Mustafa Saffet” din districtul Atașehir din Istanbul. Manifestarea a fost organizată de ICR Istanbul și de Centrul Național de Artă “Tinerimea Română”. În program, lucrări de Johann Schrammel, Georg Friedrich Händel, Tomaso Albinoni, Constantin Dimitrescu, Cornelia Tăutu, Béla Bartók, Astor Piazzolla, Dmitri Șostakovici, Ramin Djawadi, Luis Fonsi/Radu Sinaci, Wilhelm Kaiser Lindemann, Freddie Mercury, Sabin Păutza.

 

Lasă un comentariu