REVEDERE LA 170 DE ANI

Distribuie pe:

Oamenii de rând lasă în urma lor un nume scris pe o piatră; unii dintre ei pe o carte. De la unii începe istoria, cu alții se termină. Câțiva, foarte puțini, cei aleși, își urcă numele pe o stea. Românii au steaua lor și ea se numește: Eminescu, poetul de la a cărui naștere am aniversat 170 de ani.

170 de ani în care s-au întâmplat atâtea evenimente, în care omenirea a înaintat cu pași repezi în era tehnologiilor avansate. Ar părea că în această lume tehnologizată nu ar mai fi loc pentru emoțiile create de lecturarea unei poezii scrise de Mihai Eminescu.

Și totuși...

“Tot mai citesc măiastra-ți carte,

Deși ți-o știu pe dinafară”. (A. Vlahuță)

Și totuși... al treilea an consecutiv, B-unicii de la Căminul pentru persoane vârstnice din Târgu-Mureș și-au dat întâlnire marți, 14 ianuarie 2020, ora 10, la sediul Bibliotecii Județene Mureș pentru a sărbători o cifră rotundă, cea de 170 de ani de la nașterea poetului nepereche, Mihai Eminescu.

Am pregătit noi momente din creația marelui poet pe care an de an îl simțim și mai aproape de inimile noastre, ne-am convins încă o dată de universalitatea creației eminesciene recitându-i poeziile atât în limba română, cât și în franceză, engleză, italiană, maghiară pentru ca “să ne aducem pururi aminte de Eminescu”, așa cum spunea Tudor Arghezi.

Și pentru că evenimentul l-am intitulat “Revedere la 170 de ani”, am încheiat întâlnirea interpretând versurile poeziei “Revedere” pe muzica compozitorului Dumitru Georgescu Kiriac.

Lasă un comentariu