NOI TRATAMENTE ALE DIABETULUI DE TIP 1

Distribuie pe:

Cercetătorii americani de la de la Facultatea de Medicină a Universității Indiana, citați de descopera.ro, susțin că o proteină împiedică evoluția diabetului de tip 1, ceea ce reprezintă un potențial punct de plecare pentru terapii și tratamente destinate oamenilor.

“Diabetul de tip 1 este o maladie incurabilă, de aceea eforturile noastre se concentrează asupra ținerii sub control și a prevenirii acesteia.

În studiul nostru, am plecat de la studierea celulelor beta, un subset al celulelor pancreatice care reglează răspunsul sistemului imunitar. Studiile anterioare au dovedit că aceste celule joacă un rol important în reglarea nivelului de zahăr din sângele unei persoane și că, în cazul unei personae care suferă de diabet de tipul 1, aceste celule sunt distruse de către sistemul imunitar.

Scopul acestui studiu a fost acela de a identifica proteinele care apar în cazul diabetului și modul în care acestea funcționează. În urma diferitelor experimente, am reușit să identificăm 11.324 proteine, dintre care 387 au fost afectate de tratamentele folosite în cadrul studiului.

Dintre toate aceste proteine, ne-am concentrat atenția asupra uneia, factorul de diferențiere a creșterii 15 (GDF15), despre care se știe că joacă un rol important în protejarea diferitelor tipuri de celule umane. În cazul persoanelor cu diabet, la nivelul pancreasului, nivelul acestei proteine este în scădere.

Am fost interesați de GDF15, deoarece nivelul proteinei a fost suprimat cu 70 la sută după tratament. Observațiile realizate asupra proteinei GDF15, în cazul șoriceilor, deschid perspectiva unor noi forme de tratament.

Această abordare diferă substanțial de gândirea actuală care vizează sistemul imunitar. În timp ce GDF15 poate fi o nouă terapie, am identificat alte proteine care pot funcționa împreună cu GDF15”, explică oamenii de știință americani.

Lasă un comentariu